Türk İş İnsanlarından Azerbaycan'a İşbirliği Ziyareti

Türk İş İnsanlarından Azerbaycan'a İşbirliği Ziyareti

Azerbaycan başkanlığını Zemfira Agayeva’nın, Türkiye başkanlığını ise Canan Göztepe’nin yaptığı ve Türk ve Azerbaycan iş insanlarını birleştirmek için kurulan “Türk Azerbaycan İş İnsanları Platformu” Bakü’ye ziyarette bulundu.

Türk-Azerbaycan İş İnsanları Platformu Türkiye Başkanı Canan Göztepe önderliğindeki 18 kişilik grupta yer alan isimler şöyle: Aslı Ayten Aydın, Seycan Tanfer, Gaye Donay, Tunay Ekşi, Gülnur Kamaşak, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Ömer Faruk Başaran, Vennaz Akyol, Nilgün Vidinli, Nurcan Çakmak, Uğur Batur, Ebrar Karaosmanoğlu, Berk İlter, Selen Almaç Deniz, Nil Türe Özsoy, Azize Akandere. Platformdaki iş sahipleri Bakü’deki iş insanları ile bir araya gelerek görüşme yapma, bağlantı kurma ve iş geliştirme imkanı buldu.

azerbaycan-footo.jpeg

Heyet program dahilinde görüşmeler haricinde bir günlerini Bakü Türk Büyükelçiliği ziyaretine ayırdı. Ayrıca, Azerbaycan Aile ve Sosyal Yardım Bakanı Bahar Muradova’nın çay davetinde bulunduğu heyet, Muradova’yı ziyaret etti. Türk heyet, bir günlerinde de Azerbeycan Türk İş Adamları Derneği Başkanı Cemal Yangın ile toplantı yaptı.

29 Ekim’de anma toplantısı gerçekleştirilen programda, Mustafa Kemal Atatürk heykeli ve Türk şehitliği ziyaret edilerek cumhuriyet kahramanları anıldı, Haydar Aliyev’in anıt mezarı ziyaret edildi. Türk iş insanlarından oluşan 18 kişilik heyetin görüşmeleri 30 Ekim tarihine kadar devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.