Türk Kahvesi, New York Times Meydanı'nda Tanıtılacak

Türk Kahvesi, New York Times Meydanı'nda Tanıtılacak

Arzum Okka ile Turkish Coffee Lady Vakfı iş birliğiyle ve Selen Almaç Deniz’in kurduğu Karen Yapım tarafından hazırlanan "Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri" belgeseli New York Times Meydanı'nda yayınlanacak.

"Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri" belgeselinin 1 Aralık’ta davetiyeli etkinlik ile Washington Büyükelçilik Rezidansında lansmanı gerçekleştirilecek olan belgeselin 5 Aralık’ta Times Square’deki Thompson Reuters Binasında lansmanı ile tanıtım etkinlikleri, 7 Aralık’ta ise New York Türk Evi’nde yine davetiyeli lansmanı gerçekleştirilecek.

Selen Almaç Deniz'in kuruculuğunu üstlendiği ve topluma duyarlı belgesel filmler konseptiyle öne çıkan Karen Yapım, "Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri" belgeseli ile Arzum’un ifadesine göre tarihin pişirilen ilk kahvesi olan Türk kahvesinin dünyayı 5 yüzyıl önce nasıl değiştirdiğini ve Anadolu'nun asırlardır sahne olduğu kahve kültürlerine ait ilginç hikayeleri aktarıyor. 5 Aralık'ta New York Times Meydanı'nda gösterilecek olmasıyla ve 1 Aralık ile 7 Aralık tarihlerindeki davetiyeli lansmanlarla büyük heyecan yaratan belgesel, Arzum Okka ve Turkish Coffee Lady Vakfı iş birliğiyle Türk kahvesinin tanıtımında etkin rol oynamayı hedefliyor.

selen-denizfoto.png

Kültürümüzde çok önemli yerlere sahip olan değerleri canlandırmak üzere belgesel çekimine odaklanan Karen Yapım, daha önce ‘Ağaçtan Dervişe’ adlı uzun metraj filmiyle de halk ozanlarına ve sazın yolculuğuna ayna tutmuş bulunuyor. Selen Almaç Deniz’in yapımcılığını üstlendiği ve Karen Yapım bünyesinde çekimi tamamlanan ikinci belgesel film olma özelliğine sahip olan film, ilk tanıtımı için 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’ndeki Times Meydanı gösteriminden sonra dünya turnesi yapmaya hazırlanıyor.

halfeti.jpg

Karen Yapım'a ait çekimlerle dikkat çeken kapsamlı proje, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, New York Başkonsolosluğu ve Kütahya Porselen gibi önde gelen kurumlar tarafından destekleniyor. UNESCO'nun "Dünyanın Somut Olmayan Kültürel Miraslar" listesinde bulunan Türk kahvesine odaklanan yapım, bu geleneğin hikayesini ve çeşitliliğini aktarmak için Mardin'de dibek, Şanlıurfa'da mırra, Gaziantep'te menengiç, Karabük'te safranlı, Nevşehir'de közde, Ankara'da kumda, İzmir'de damla sakızlı ve İstanbul'da geleneksel Türk kahvesi üzerine özel çekimlerle zenginleştirilmiş bulunuyor. Bu çok yönlü ve derin hikayelerin ABD'nin farklı eyaletlerinde yapılacak kültürel etkinliklerle aktarılması planlanıyor. Tanıtım turu kapsamında ABD'nin 6 eyaletinde ve New York, Washington, Boston, Los Angeles, Las Vegas ve San Francisco gibi şehirlerde mikro art sanatçısı Hasan Kale'nin gösterileri eşliğinde bol köpüklü Türk kahvesi sunumları yapılacak olup, yaklaşık bir saat uzunluğundaki belgeselin 5 Aralık'taki New York Times gösterimine hazırlık yapılacak.

541563.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.