Türk Kızılayı'ndan kurban seferberliği

Türk Kızılayı'ndan kurban seferberliği

Türk Kızılayı, vekaletle kurban kesim kampanyası ile yurt içi ve yurt dışı kurban fiyatlarını belirledi. Buna göre, yurt içi vekaletle kurban hisse fiyatı 2.475 TL olurken, yurt dışı vekaletle kurban hisse fiyatı ise 1.475 TL olarak belirlendi.

Türkiye dahil birçok ülkede kurban kesmeyi hedefleyen Türk Kızılayı'na verilecek kurban vekaletleriyle hayırseverler ihtiyaç sahiplerine ulaşarak bu büyük iyilik hareketine destek olabilecekler. Kızılay'ın bu yılki Kurban Kampanyası hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Torbalı Şube Başkanı Ömer Günaydın şu açıklamalarda bulundu, "Türkiye dahil birçok ülkede milyonlarca haneye ulaşmayı hedefliyoruz. Türk Kızılayı'nın, Kurban'da Kızılay Modeli sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde son derece hijyenik ortamlarda kesilecek. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma veya kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt dışında ise kurbanlar anlık olarak pay edilerek dağıtılacak. Tüm bu süreçler kameralar tarafından kaydedilecek ve vekâlet sahiplerine bilgi verilecek. Yine Kızılay'ımızın ülke genelindeki 30'a yakın aşevinde bu kurban paylarımız şoklanmış şekilde muhafaza ediliyor. Aşevlerinden de ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca ulaştırılacak"

e16f8ebc-a197-48a6-887e-03e1f5a755d1.jpg

Torbalı'da binlerce haneye kurban konservesi dağıtılıyor

Türk Kızılayı'nın konserve haline getirilen kurban etlerinin ülke genelinde olduğu gibi Torbalı'da da ihtiyaç sahiplerinin sofrasına aş olduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, "Bağışçılarımızın verdikleri kurbanlar, Et ve Süt Kurumu'nda konserve kavurma ve kıyma haline getiriliyor. 800'er gramlık konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Torbalı'da kurulduğumuz ve faaliyete geçtiğimiz günden bu zamana kadar, ilçemizde ikamet eden 1.200 haneye bu konservelerimizden dağıttık. 2022 sonuna kadar ilçemizde yaşayan 1.500 haneye daha 800 gramlık konserve kavurma-kıymalarımızdan dağıtacağız. Bu şekilde, Torbalı Şubesi olarak bir yılda 2 tonun üzerinde etin dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Bunları bağışçılarımızın destekleriyle yapıyoruz. Bize bağışlanan kurbanlar ihtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendiriyor. Vatandaşlarımızı şube binamıza gelerek hem çalışmalarımızı görmeye, hem de kurban bağışında bulunmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

e332f3d4-689b-4607-a819-79d0ce0a7d29.jpg

Kurban Vekaleti Kızılay'a nasıl verilir?

Kurban vekaletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler, hisse bedellerini Türk Kızılayı Torbalı Şubesi'nin banka hesabına gönderebilecekleri gibi bağışlarını şube binasında nakit veya kredi kartı yoluyla da yapabilecekler. Şube binasına gelemeyenler, 0 232 855 50 00 numaralı telefonu arayarak, adreslerine pos makinesi veya nakit bağış makbuzu getirilmesini de isteyebilecekler. Türkiye Kızılay Derneği Torbalı Şubesi'nin Ziraat Bankası Torbalı Şubesi'nde açık bulunan Iban: TR 55 0001 0003 1700 0018 6879 42 hesabına, bağışın türüne göre açıklama kısmına "KIZILAY TORBALI ŞUBESİNE YURT İÇİ KURBAN BAĞIŞI veya YURT DIŞI KURBAN BAĞIŞI" yazarak kurban bağışları gönderilebilecek.

1efd9efc-5834-4c4b-be23-6a2b08d333c0.jpg197a3ec1-4b12-422d-9642-4b8ac34507d6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.