Türk Kızılayının çağrısına İzmir Halkı kayıtsız kalmadı

Türk Kızılayının çağrısına İzmir Halkı kayıtsız kalmadı

Medine Baykaş yazdı; Türk Kızılayının çağrısına İzmir Halkı kayıtsız kalmadı

İYİKİ VARSIN KANDOSTUM...Bu sloganı sadece kızılayın gezici araçları ve broşürleri üzerinde gördüğünüzü düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

1b7b6df3-0ad6-4c1b-9b6a-ef0c334e5b75.jpg

Çünkü ben bugün Konak Meydanında oluşan uzun kan verme kuyruğunda “KANDOSTU” nun ne demek olduğunu insanların gözlerine bakınca gördüm.

Türk Kızılayı Gezici Kan Bağışı ekipleri şehir merkezinde 2 noktada aktif olarak hizmet verdi. İzmir halkı gezici araçların önünde soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle gençlerin oluşturduğu uzun kuyrukta sessizlik hakimdi.

Kemeraltı çarsısının girişinde ve Konak Metro çıkışında hizmet veren Kızılay ekiplerine ve bağışçılara Konak Belediyesi İkram araçları ile destek verdi.

İlerleyen saatlerde olabilecek ihtiyaçlar için vatandaşları gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet eden Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık deprem bölgesine kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Gezici Kan Bağışı Ekipleri İzmir'de 10 noktada aktif olarak çalıştı.

2cb41ee7-48ff-4321-bcb9-3f079d21f800.jpg

Bayraklı-Ege Bölge Kan Merkezi, Gaziemir-Kan Alma Birimi, Menemen-Atilla İlhan Kan Alma Birimi-, Karşıyaka-Karşıyaka İskele Yanı, Konak-Konak Meydanı, Konak-Kemeraltı Çarşı Girişi, Bayraklı-Alija İzzetbegoviç Caddesi, Buca-Şirinyer Migros, Torbalı-Torbalı Meydanında sabah 10.00 akşam 22.00 saatleri arasında çalıştığını duyurdu.

İzmir’in Ödemiş, Tire, Kiraz ilçelerinde de Gezici Kan Bağışı Ekipleri 10.00-19.00 saatleri arasında çalıştığı yine vatandaşa yapılan duyurular arasındadır.

İzmir Halkını kan bağışı noktalarına ilerleyen günlerde de destek vermeye davet ediyor, kan bağışında bulunan KANDOSTLARI’na teşekkür ediyoruz.

Kurtarılan her cana bir umut olabilmek için kan bağışlarının hedeflenen seviyeye ulaşmasını umut ediyoruz tüm bağışçılara “İYİKİ VARSINIZ” diyoruz.

Mucizelerin gerçekleştiği, yardım çığlıklarının duyulduğu deprem alanına umut olmak için kan bağışı sırasında bekleyen ve uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını, kan bağışı noktalarını terk etmemeleri hayati önem taşımaktadır. Sayılar bize bunu net olarak göstermektedir.

9 bin 733 kişinin yaralandığı, 1541 can kaybının olduğu deprem bölgesine yardımlar ulaştırılmaya çalışılıyor. Zorlu hava koşullarında temennimiz tüm yardımların vaktinde yerine ulaşmasıdır.

Ege Bölge Kan Merkezininin kan alma, kan depolama, kan sevketme gibi tüm aşamaları uzman ekipler kontrolünde olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Kan Bağışı noktalarında özveri ile çalışan tüm Kızılay çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Deprem bölgesindeki yaralı vatandaşların kan ihtiyacı için haberleri seyredip işini gücünü bırakıp kan bağışı sırasında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

af8186e4-80ed-444c-80b5-237f35e58d2c.jpg

Önümüzdeki günlerde neler yaşanacağını bilmiyoruz.

Onlarca ton ağırlığındaki beton yığınlar altından canlı haykırışları duymak için elinde balyozla çekiçle bekleyen, o ses neydi diye enkaz başında ses duymaya çalışanla, kan verme sırasında bekleyen herkes aynı acıyı paylaşıyor.

Devletimiz, vatandaşımız, askerimiz, polisimiz iyiki varsınız.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, keybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Gün içerisinde hepimizin haberlere kilitlendiği bu acı günde enkaz altından gelen sevindirici haberleri de bizimle paylaşan haber muhabiri arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Sabah 04.20 de başlayan çalışmalar ve zorlu bekleyiş hala devam ediyor.

2900d205-435a-4c68-ba2f-ef1a9b62c6ec.jpg

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis’e, depremin yıkıcı etkilerinin olduğu illerimize İzmir’den geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İzmir’den Kandostlarınızdan size selamlarımızı gönderiyoruz.

Kalbimiz sizinle, dualarımız sizinle...

4a0f95bd-d098-4cd2-9376-9c2888b77e8c.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.