Türk Lirası'nda Gizli FETÖ Simgesi!

Türk Lirası'nda Gizli FETÖ Simgesi!

Türk Lirası'nda bulunan bir simgenin FETÖ tarafından oraya konulduğu iddia edildi.

Fethullah Gülen'in Cizvit tarikatını örnek alarak tarikatın temel ilkelerini FETÖ'de uyguladığı öne sürülürken, örgüt tarafından kullanılan Halley kuyruklu yıldızının Gülen'in Halley'den ortaya çıkacak mesih olduğu inanışı nedeniyle bunu kullandığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen çatı iddianamede Terör örgütü FETÖ’nün  yapısı ve kuruluşuna yönelik ilginç tespitler yer alıyor. İddianamede örgütün sızdığı tüm kamu kurumlarında örgütsel sembol olarak Halley yıldızını kullandığı, Kimse Yok Mu Derneği’nin ambleminin tek göz, Bank Asya’nın ise piramit olduğu vurgulanarak şu görüşlere yer verildi:
 
Kamu kuruluşlarında da var
 
“Halley yıldızı Koza-İpek Grubunun sembolüdür ve bugün televizyonu ve gazetesi ile Kanaltürk televizyonunda da bu yıldız logo olarak kullanılmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğünün bazı birimlerinin de sembolü olarak kuyruklu yıldız aynı zihniyet tarafından seçilmiştir. Yine örgütün egemen olduğu Merkez Bankasının bastığı bütün banknot paralar üzerinde de Halley Kuyruklu yıldızı sembolü yer almaktadır. Bu örgüt kamu kurum ve kuruluşlarının sembol ve simgelerine fark ettirmeden bu sembolü yerleştirmiştir. Milli simgemiz ay-yıldız sanılan ama gerçekte örgütün sembolü Halley kuyruklu yıldızının seçilmesi, örgütün gücünü ve armasını her yere vurması anlamına gelmektedir.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.