Türk mermerciler İtalya'da

Türk mermerciler İtalya'da

Düzenlediği organizasyonlarla Türk müteşebbisleri İtalya’da faaliyet gösterdikleri ektörlerin temsilcileriyle buluşturan İzmir İtalyan Ticaret Odası, yerli 9 mermer reticisini doğal taş piyasasıyla ünlü Massa-Carrara şehrine götürecek.

İtalya’nın Carrara Ticaret Odası daveti üzerine gidecek olan 9 Türk mermer üreticisi
28 Kasım - 1 Aralık 2016 tarihlerinde üçüncü kez gerçekleşecek olan İkili Görüşmeler
Organizasyonunda iş bağlantılarına imza atacak. Üç gün boyunca İtalyan mermer ve doğaltaş teknolojileri üreticisi firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek olan katılımcı heyet, bölgedeki fabrikaları ve Carrara Mermer ocaklarını ziyaret edecek.
“Toplam ihracatın yarısı doğaltaştan”


İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Akdurak, yerli sanayi ve ticaret adamlarını büyük bir ekonomik potansiyele sahip olan İtalya’da daha fazla boy gösterebilmesi için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini söyledi. Türkiye'nin 2015 yılı verilerine göre 2.7 milyar dolar maden ihracatının yüzde 49’unu doğal taşın
oluşturduğuna dikkat çeken İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkanı Rebii Akdurak, titizlikle gerçekleştirdikleri organizasyon sayesinde Türk firmalarının sektördeki yeni teknolojileri incelemesini ve yeni işbirlikleri için zemin hazırlayacağını vurguladı.


“Hedef; her zaman daha iyiye”
İzmir İtalyan Ticaret Odası’nın aynı zamanda mermer ihracatını artırmak için MARBLE İzmir–Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na İtalya’dan alım heyetleri organizasyonu sağladığını hatırlatan Akdurak, “İzmirli tüccarlarımıza faydalı olacağına inandığımız tüm çalışmaların içinde oluyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz
seyahatlerle birçok üreticimizi İtalya piyasasında iş yapmasına olanak sağladık.
Hedefimiz bundan sonraki süreçte de iş adamlarımızın İtalya sathında daha fazla boy
göstermelerini sağlamak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.