Türk Rotaryenler 1. Ulusal RYLA Semineri’nde bir araya geldi

Türk Rotaryenler 1. Ulusal RYLA Semineri’nde bir araya geldi

Uluslararası Rotary’nin gençlerin kişisel gelişimlerini artırmaya yönelik eğitim programları arasında yer alan “RYLA” (Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) kişisel gelişim seminerleri bu yıl ilk kez “1. Ulusal RYLA Semineri” adıyla Eskişehir’de düzenlendi.

Türkiye’deki üç bölge olan İzmir 2440, Ankara 2430 ve İstanbul 2420. Rotary Bölge Federasyonları bölgeler arası paylaşımın artması ve gençlere rol model olabilmek amacıyla ulusal bir seminer düzenledi. Ev sahipliğini Eskişehir Anadolu ve Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulüplerinin yaptığı ilk ulusal RYLA Seminerinde yaşları 18-26 arasında değişen yaklaşık 50 genç öğrenci her biri alanında uzman kişiler tarafında eğitimler aldı.


Eskişehir’de gerçekleşen ve 4 gün süren “Rotary Yarının Liderlerini Arıyor” Programının konukları ise “Ne İşimiz Var Burada?” sunumuyla Korhan Atilla, “Gençlerin Geleceğe Sorumluluğu” sunumuyla Tevfik Kızgınkaya, “Nobele Giden Yol” sunumlarıyla Orhan Bursalı-Aziz Sancar, “Sanat Felsefesi ve Liderliğe Katkısı” sunumuyla Bedri Baykam, “Hızlı Okuma Teknikleri” sunumuyla Gülseren Şenyüzlü, “Cumhuriyet Ekonomisinin İnşası” sunumuyla Serdar Şahinkaya, “Sanatçının Yolculuğu” sunumuyla Filiz Orhon, “İletişim Olgusu ve Liderliğe Katkısı” sunumuyla Nezih Orhon, “Spor ve Yaşam” sunumuyla Mehmet Yurdadön, “İnovasyon” sunumuyla Hakan Gürsu ve “Yeni Dünyaya Hazır Olmak” sunumuyla Emin Çapa oldu.


Gençlerin özgüvenlerini geliştirici, hayata bakış açılarını değiştiren, alanında uzman isimler tarafından verilen eğitimlerin sonunda ise yarısı ritim-saz, diğer yarısı tiyatro eğitimi alan geçler hazırladıkları gösteri ile final yaptı. Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Lütfi Demir, üç bölgenin bir araya gelmesiyle gerçekleşen RYLA Programının hem gençler için hem de tüm Rotaryenler için fark yarattığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.