Türk Sağlık-Sen'den Behçet Uz Açıklaması

Türk Sağlık-Sen'den Behçet Uz Açıklaması

Dün gece Dr. Behçet Uz Hastahanesi'nde yaşanan zehirlenme olayına yönelik Türk Sağlık-Sen'den açıklama yapıldı.

İşte o açıklama: 

Dün akşam yemeğinden 180 civarında sağlık çalışanı, hasta ve hasta yakını zehirlenmiştir.


Ülkemizin hemen her köşesinde olduğu gibi, ilimizde de gün geçmesin ki, bir hastanemizden yemek ile ilgili bir şikayet almayalım.
Vatandaşa verilen hemen her hizmetin özelleştirildiği, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerimizde çalışanların, hastaların ve hasta yakınlarının faydalandığı yemek hizmetleri de hizmet alımı marifetiyle sağlanmaktadır. Yani yemek hizmetleri yaklaşık 8-9 yıldan bu yana hemen her hastanemizde özelleştirilmiştir.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde dört yıl önce Başhekim Nurettin Ünal döneminde yemekhaneyle ilgili çalışma yapılmış, hastanede yapılan yemeğin maliyetinin daha uygun olacağı ortaya çıkmıştır. Buna rağmen bu hastanede de yemek hizmetleri özelleştirilmiştir. 

663 sayılı KHK ile hastane yöneticilerinin başarı kriterlerinin, en önemli maddesinin hastanelerin birer ticarethaneye dönüşmesiyle hastanenin kazandığı parayla doğru orantılı olmasıdır. Kamu hizmeti sunan sağlık çalışanlarının ve hizmet alan hasta ve hasta yakınlarının sağlık hizmeti veren hastanedeki yediği yemeğin sağlıksız olması kadar acı bir durum olamaz. Sağlık kuruluşlarımızın önceliği para kazanmak değil, vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermek olmalıdır.

Defalarca gündeme getirmemize rağmen, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Bozyaka Eğitim Araştırma hastanelerinde, dün akşam yemeğinde çıkan kadınbudu köfte, ıspanak ve yoğurttan ibaret olan menüden Bozyaka Eğitim Araştırma hast yaklaşık 100, Dr. Behçet Uz Çocuk Hast Hastanesinde 80 olmak üzere ayaklaşık 180 çalışanımız farklı hastanelerde ve kendi hastanelerinde tedavi görmüşlerdir.  Tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır.
Ancak; bir sivil toplum kuruluşu olarak, defalarca uyarmamıza rağmen neden bir tedbir alınmamaktadır? Çıkan yemekler hastane idarecileri tarafından neden denetlenmemektedir? Görev ihmali mi vardır? Yada farklı sıkıntılardan dolayı mı olayın üzerine gidilmemektedir?

Bazı hastane idarecilerinin üzerlerine vazife olmayan işlerde zaman harcayacaklarına önce asli görevlerini yerine getirmeleri daha isabetli olacaktır. 
Koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti veren Sağlık Bakanlığı önce kendi kurumlarında sağlıklı çalışma ortamı ve sağlıklı yemek hizmeti vermelidir. 
Her zaman söylediğimiz gibi yemek hizmetleri sorunun tek çözüm yolu hastanelerimizin kendi yemeklerini kendilerinin yapmasıdır. Bir an önce Sağlık Bakanlığı bu konuda adım atmalıdır. Önceki yıllarda yemeklerimiz hastanelerde yapılmakta iken hiç bir sıkıntıyla karşılaşmıyorduk. Bu gün de kar amacı gütmeyen İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüklerimiz kendi yemeklerini kendileri yapmakta çalışan personellerimiz oldukça memnun olup ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşılmamaktadır.  

     Ahmet DOĞRUYOL
Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şb. Başk.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.