Türk Şirketi Flo Alman Devi HR'yi Aldı

Türk Şirketi Flo Alman Devi HR'yi Aldı

Flo mağazaları sahibi ve Türkiye'de perakende ayakkabı satışı yapan tanınmış şirketlerden biri olan Ziylan Mağazacılık; Avrupa'nın ikincisi olan perakende ayakkabı satıcısı HR Grup ile Almanya merkezli yatırım fon şirketi Capiton AG'yi kendi kendi bünyesine geçirdi.

HR Grup ve Capiton AG'ı bünyesine geçiren Ziylan Mağazacılık yaptığı açıklamada ne kadar para ödediğine dair bir açıklama yapmasa da HR Grup cirosunun 550 milyon Euro civarında olduğu biliniyor. Ziylan Mağazacılık'tan yapılan açıklamada, HR Grup'un Avrupa'nın en büyük ikinci ayakkabı perakende markası Reno'ya da sahip bulundurduğunu belirtti. Satın alma işlemini gerçekleştiren Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, HR Grup'un Avrupa'da gerçekleştirdiği yıllık 25 milyon ayakkabı satışının en azından 10 milyonunun Türkiye'de üretmeyi planladıklarını söyleyerek, hedeflerinin 200 milyon Euro'luk ihracat olduğunu vurguladı.

Yıllık ayakkabı satış hedefleri 60 milyon çift

 

Ziylan, Ziylan Mağazacılık'ın bünyesine geçirdiği HR Grup ile beraber yıllık ayakkabı satışlarının 60 milyonu geçeceği düşünülürken, ciro büyüklüğünün 3,5 milyar TL'ye ulaşacağı ve toplamda bin mağazaya erişecekleri düşündüğünü söyledi. Öte yandan HR Grup, Reno'nın perakendecilik yaptığı 400'e yakını Almanya'da olmak üzere toplam altı ülkede 500ü aşkın mağazaya sahip.

Türkiye ve çevresinde Flo, Avrupa'da Reno ile perakende ayakkabıcılık alanında büyüyeceklerini belirten Mehmet Ziylan, hedeflerinin Avrupa'nın devlerinden biri haline gelmek olduğunu söyledi. Ziylan ayrıca Avrupa pazarına dönük aksiyonlara edeceklerini de ifade etti. Ziylan Mağazacılık 2012 yılında özellikle bot alanında adını duyurmuş Lumberjack'i almıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.