Türk Telekom’dan “Okulumda Günışığı” seminerleri

Türk Telekom’dan “Okulumda Günışığı” seminerleri

Okulumda Günışığı projesi kapsamında, İzmir’de Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulu, Meliha ve Doğan Akad İlkokulu, İnci Şener İlköğretim Okulu ve İzmir Ticaret Odası Okulu’nda “Az Gören Eğitimi“ konusunda seminer verildi.

Türk Telekom’un, ‘Herkes için erişebilir iletişim’ prensibi ile hayata geçirdiği Günışığı projesi kapsamında, az gören çocukların eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla Okulumda Günışığı adı altında okullara taşıdığı eğitimler İzmir’de gerçekleştirildi. Engelsiz Yaşama Derneği (EyDeR) işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulu, Meliha ve Doğan Akad İlkokulu, İnci Şener İlköğretim Okulu ve İzmir Ticaret Odası Okulu’nda öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilere“Az Gören Eğitimi” konusunda uygulamalı dersler verildi, seminerler düzenlendi. Okulumda Günışığı projesi kapsamında İzmir Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulunda gerçekleşen seminere Türk Telekom İzmir Bölge Müdürü Timur Sevim de katıldı.

 

Sonuçlar MEB ile paylaşılıyor

Türkiye’nin farklı bölgelerinden 11 il ve 50 okulda 2 yıl, 4 eğitim sezonu boyunca sürecek eğitimlerde teorik ve uygulamalı çalışmalarla, az gören çocukların gelişimleri desteklenerek total kör ve az gören arasındaki farkı gösteren eğitsel uygulamalar yapılıyor. İlk etapta Kars, İstanbul, Kütahya, İzmir, Siirt, Uşak, Ordu, Ankara, Eskişehir, Antalya, Tekirdağ gibi illerin kapsama alındığı Okulumda Günışığı ile yönetici, branş öğretmenleri ve destek öğretmenleri ile uygulamalı dersler yapılıyor. Eğitsel değerlendirme ve eğitim süreçleri ile ilgili seminerlerin düzenlendiği ‘Okulumda Günışığı’ projesinin uygulama sonuçları okullar düzeyinde raporlandırılarak, MEB ile paylaşılıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.