"Türk turiste ihtiyacımız var"

"Türk turiste ihtiyacımız var"

11. Travel Turkey İzmir’in Partner Ülkesi Ukrayna’dan 2016 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı 45 bin oldu. Travel Turkey İzmir Fuarı ile birlikte 2018 yılında bu sayının daha da artması bekleniyor.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Koordinasyon Departmanı ve Turizm Bölümü Başkanı Vitalina Martynovska, “Türkiye, Ukraynalı turistlerin tercih ettiği on ülkeden biri. Ukraynalı turistler burayı tercih ediyorlar ama bizim burada olmamızın amacı Türkiye’den de Ukrayna’ya turist çekebilmek. Ukrayna’nın daha çok Türk turiste ihtiyacı var” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen 11. Travel Turkey İzmir “in Partner Ülkesi Ukrayna, hem fuar katılımcılarına kendini tanıtmak, hem de Türk turistleri ülkelerine çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. 


Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Koordinasyon Departmanı ve Turizm Bölümü Başkanı Vitalina Martynovska, “Burada olmamızın temel nedeni Türkiye ve Ukrayna ilişkileriyle olduğu kadar buraya gelen diğer katılımcıların da Ukrayna’ya gelmesi. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Ukrayna’yı anlatıyoruz, tanıtıyoruz. Ukrayna çok büyük bir ülke ve turizm açısından büyük bir potansiyele sahip. Şehirlerimizi, potansiyellerimizi, sahip olduğumuz turizm imkanlarını anlatıyoruz” dedi.


Türkiye’nin potansiyeli çok büyük


Vitalina Martynovska, sözlerini şöyle sürdürdü: 


“Turizm açısından Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin gerçekten çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin potansiyelinin büyük olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’den Ukrayna’ya artık vizesiz girilebiliyor. Bu yıl turizm açısından çok önemli olacak bir olay var. Kimlikle giriş çıkış yapılıyor. Türkiye, Ukraynalı turistlerin tercih ettiği on ülkeden biri. Ukraynalı turistler burayı tercih ediyorlar evet ama bizim burada olmamızın amacı Türkiye’den de Ukrayna’ya turist çekebilmek. Ukrayna’nın daha çok Türk turiste ihtiyacı var. Geçtiğimiz yıl daha önceye göre daha çok Türk turist geldi. Türk potansiyeli gittikçe artıyor.” 


Çok büyük ve çok güzel


Travel Turkey İzmir Fuarı’nı bir hayli beğendiğini belirten Martynovsk, şunları belirtti:

 
“Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, çok büyük ve çok güzel yapılmış. Türk turizm acenteleri ve oteller bizimle sürekli irtibata geçiyor. Bu da çok güzel bir şey gerçekten. Daha çok Türk katılımcılar var ama tüm yabancı ülkelere Ukrayna’yı tanıtmak ve turist çekmek istiyoruz.”    


Diğer fuarlara da katılacağız


Ukrayna’da Türkiye’nin çok iyi tanındığını ifade eden Martynovsk, “Ukrayna yönetiminin yaptığı 2018 planlarında Türkiye’de fuarlarda Ukrayna’yı tanıtmaya devam edeceğiz. Ukrayna vatandaşları Türkiye ile ilgili çok şey biliyor, Türkiye çok güzel tanınıyor. Ancak Türk vatandaşlarının Ukrayna’yı detaylı tanıyıp tanımadığını bilmiyoruz. Tanıtımın artırılması, daha çok etkinlik yapılması gerekiyor” dedi.   


Türkiye ile Ukrayna arasında vizesiz ve pasaportsuz seyahat olanağının bulunması nedeniyle Travel Turkey İzmir’deki birliktelik ayrı bir önem kazanıyor. Fuarda gerçekleşen ticari görüşmeler de turizm potansiyelinin artırılmasında önemli bir rol oynuyor. 


Ukrayna’dan Türkiye’ye 2014 yılında 657 bin, 2015 yılında ise 706 bin 551 kişi gelirken; 2016 yılında turist sayısı bir milyon 45 bin oldu. 


Travel Turkey İzmir Fuarı ile birlikte 2018 yılında turist sayısının daha da artması bekleniyor. Ukrayna, en büyük şehirlerinden olan Odesa, Lviv, Kharkiv, DniproYu Travel Turkey İzmir’de tanıtıyor. 
Ülkede tatil yapılabilecek mekanların anlatıldığı standa, ülkenin doğal güzelliklerine de yer veriliyor. Türkiye - Ukrayna ilişkileri, ülkenin önemli isimlerinin de tanıtıldığı Ukrayna standında amaç Türk vatandaşları Ukrayna’ya çekmek.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.