Türk ve Rus heyeti, tahıl koridoru hakkında görüştü

Türk ve Rus heyeti, tahıl koridoru hakkında görüştü

Milli Savunma Bakanlığı ve Rusya Savunma Bakanlığından askeri heyetler, Moskova'da gerçekleştirdikleri görüşmede Karadeniz'de kurulması planlanan tahıl koridoru konusunu ele aldılar.

Karadeniz'de açılması planlanan tahıl koridoruyla ilgili ilk toplantı, Milli Savunma Bakanlığı ve Rusya Savunma Bakanlığı'nın askeri heyetleri tarafından Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığından toplantıya dair yapılan açıklamada, "Rusya Savunma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı heyetleri arasında Moskova'da müzakereler yapıldı.

1041403971-0-0-3641-2048-600x0-80-0-0-6d7c906f102f011e91d68fa4cd9da41f.jpg

Taraflar, Türk ticari gemilerinin güvenli çıkışı ve Ukrayna limanlarından tahıl ihracatının yanı sıra Karadeniz'de güvenli seyrüsefer sağlama konularını ele aldı" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, "Rusya ve Türkiye heyetleri, Türk kuru yük gemisi Azov Concord da dahil olmak üzere Mariupol limanından çıkışın sağlanmasını mümkün kılan ikili formattaki iş birliğinin önemini vurguladı. Sonuç olarak istişarelerin sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.