Turkcell Akademi 70 bin kişiye eğitim verdi

Turkcell Akademi 70 bin kişiye eğitim verdi

Turkcell Akademi, pandemi sürecinde de çalışanların yetkinliklerini geliştirebilmelerine yardımcı olmak için pandemi döneminin başından bu yana 70 bin kişiye 3 bine yakın farklı gelişim odağında 530 bin saat eğitim verdi.

Turkcell Akademi, pandemi sürecinde çalışanların yetkinliklerini geliştirebilmeleri amacıyla eğitim programlarını genişletti. Bu dönemde evlerinden veya uzaktan çalışanlara yönelik online eğitimlerini çeşitlendiren akademi; kişilere özel olarak eğitim programına podcast, oyunlaştırma ve yapay zekâ destekli çözümler de ekledi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turkcell Akademi Direktörü Rumeysa Kaymakcı, akademinin eğitim içerik ve yöntemlerini içinde bulunduğumuz şartlara göre sürekli güncellediğini belirterek, “Yaşadığımız pandemi döneminde sadece Türkiye’de değil dünyada tüm çalışanlar daha önce hiç deneyimlemedikleri farklı bir ortamla karşı karşıya kaldılar. Bu süreçte işlerini sorunsuz ve en iyi şekilde yapmaları, yarının değişen şartlarına uyum sağlayabilmeleri için eğitimin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Biz de akademi olarak pandemi dönemine uygun yeni yöntemler geliştirerek, eğitim stratejilerimizi baştan tasarladık. Bunu yaparken çalışanların esnek rol-inisiyatif kabiliyetleri ile yetkinliklerini nitelikli şekilde geliştirebilmelerine olanak sağlayacak eğitim yöntemleri geliştirdik. İçinde bulunduğumuz yeni dönemde mevcut uzaktan eğitim teknolojilerine ek olarak, gençlerin çoğunlukla tercih ettiği podcast ve çalışanların dijital eğitimler sırasında etkileşimini artıracak oyunlaştırma temelli yeni uygulamaları hızlıca devreye aldık. Ayrıca, Turkcell yapay zekâ ekibimizin desteğiyle çalışanların gelişim ihtiyaçlarına yönelik, daha kişiselleştirilebilir ve daha erişilebilir çözümler üretmek için çalışmalar da yürütüyoruz”. açıklamasında bulundu.

aw427533-01.jpg

Kaymakcı, teknik olmayan rollerde çalışanların da günümüzde teknolojiye yön verebilmesi ve işlerini teknoloji ile harmanlaması gerektiğini vurgulayarak, akademi bünyesinde kişisel gelişim için verilen eğitimlerin yanı sıra temel-ileri proje yönetimi, temel-ileri çevik felsefe, SQL, Python gibi teknik gelişimleri destekleyecek eğitimlerin programlarını da çalıştığı bölüm ayırt etmeksiniz tüm çalışanlarının istifadesine sunduklarını belirtti. Kaymakcı, “Akademi olarak pandeminin başladığı günden bugüne 3 bine yakın farklı gelişim odağından 70 bin kişiye toplamda 530 bin saat eğitim verdik. Bu süreçte hem eğitim içeriklerimizin günümüz şartlarına uygun olarak tasarlanmasına hem de çalışanların ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamasına maksimum özen gösterdik. İnsan ve gelecek kavramlarını değerlerimizin odağına alan bir şirket olarak; akademinin de bu odaklar çerçevesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha da gelişerek ve çeşitlenerek yoluna devam etmesi için çalışmaya devam ediyoruz.” diyerek sözlerine devam etti.

Rakamlarla akademide yeni dönem

Kişisel Eğitim Yolculuğu (KEY) programına toplamda 21 saate yakın, 42 seriden oluşan podcast yayını eklendi. Çalışanların yüz yüze eğitim yerine online eğitimlere katılmaları sayesinde, 18 aylık süreçte 4 bin 500 uçuşun ve 23 bin şehirlerarası seyahatin yapılmasına gerek kalmadı, bu sayede karbon salınımının azaltılmasına da katkı sağlandı. Birçok çalışanın aile üyeleri de akademinin kişisel gelişim eğitimlerine katıldı. Yüz yüze yapıldığında 6 ay gibi bir zamanda tamamlanacak eğitim programı uzaktan eğitim teknolojileri sayesinde 1,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Geleceği yazanlar platformunda (gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr) 2021 yılı içerisinde, kendini çağımızın ihtiyaç duyduğu yetkinlikler konusunda geliştirmek isteyen 18 bin kişi platforma üye olarak eğitimlere başlamış ve bunlardan 13 bin kişi sertifika alarak gelişimlerini tamamladı. Dijital Masters ve Executive Finance Masters programlarını 700 çalışan başarı ile tamamlayarak sertifikalarını almayı başardılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.