Türkiye bir’incisi Gaziemir

Türkiye bir’incisi Gaziemir

Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, 25 ilden 32 ekibin yarıştığı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda Geleneksel Düzenlemeli Dal’da ülke birincisi oldu.

Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun (THOF) düzenlediği Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenen ve iki gün süren şampiyonaya Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bursa, Denizli, Erzincan, Iğdır, Kırklareli, Kocaeli, Samsun, Sivas, Van, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Trabzon, Tokat’tan toplam 32 ekip katıldı. Görsel şölene dönüşen şampiyonada ‘Geleneksel Düzenlemeli Dal’ kategorisinde rakiplerini geride bırakan Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ‘İzmir Yöresi’ oyunlarıyla ülke şampiyon olurken; Artvin Atabarı ikinci, Kırklareli Belediyesi de üçüncü sırada yer aldı. 

Büyük gurur

Ekibin mutluluğuna ortak olan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Önce İzmir İl birincisi daha sonra da Ege Bölge birincisi olmanın mutluluğunu bize yaşatan Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğumuz şimdi de Türkiye Şampiyonu olarak bize çok büyük bir gurur yaşattı. Bugüne kadar aldığı birçok başarıyla gurur kaynağım olan 32 Dev Adam’ı gönülden kutluyorum. Daha çok çalışarak daha da büyük başarılar kazanacağınıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.