Türkiye Çipras'ın İddialarına Temelsiz ve Haksız Dedi

Türkiye Çipras'ın İddialarına Temelsiz ve Haksız Dedi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e söylediği iddialar Türkiye tarafından temelsiz ve haksız olarak karşılık buldu.

Türkiye, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e söylediği  NATO'nun Ege Denizi'ndeki sığınmacı avı ve insan kaçakçılığını önüne geçmeye yönelik çalışmaların Türkiye tarafından engellediği ve Türkiye'nin savaş uçaklarının Yunanistan Hava sahasını daha çok ihlal etmeye başladığı iddialarına cevap verdi. Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından verilen cevapta, Ege Denizi'ndeki sürdürülen NATO faaliyetlerinin Türkiye tarafından engellenmesinin doğru olmadığı belirtilerek, iddiaların temelsiz ve haksız olduğu ifade edildi.

İddialara cevap veren Bilgiç, Avrupa Birliği ve Türkiye arasından mülteciler konusunda mutabakata varılmasının ardından Ege Denizi'ndeki sığınmacı trafiğinin durma noktasına geldiği belirtilerek, Türklerin mülteci krizinde üstlendiği görevin hiçbir ülke tarafından üstlenilmediği aktarıldı. Ege Denizi'nde gerçekleşen mülteci geçişindeki düşünün, anlaşmanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma gibi güvenlik birimleri tarafından sağlanıldığının vurgusu yapan Bilgiç, Türkiyenin inisiyatifiyle başlatılan bu faaliyetlere NATO'nun Ege Denizi'ndeki yardımlarının da katkısı olduğunu söyledi.

"Beklentimiz görüşmelerin tamamlanması, kalıcı çözüme ulaşılmasıdır"

Bilgiç ayrıca şunları da kaydetti: "Hal böyleyken, Ege Denizi’ndeki NATO faaliyetinin icrasında Türkiye’nin engel çıkardığı yönündeki iddialar temelsiz ve haksızdır. Ege hava sahasındaki ihlal iddiaları ise, gayet iyi bilindiği gibi Ege Denizi’yle ilintili sorunlardan kaynaklanmaktadır. Ülkemiz, Ege Denizi ile ilgili birbiriyle bağlantılı çok sayıdaki sorunun kapsamlı ve kalıcı biçimde çözümü için samimiyetle çaba sarf etmekte ve irade ortaya koymaktadır. Beklentimiz bu çerçevede yürütülmekte olan istikşafi görüşmelerin bir an önce tamamlanması ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.