Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda Son Durak Selçuk

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda Son Durak Selçuk

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, son olarak hareketli yaşamı teşvik etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayesinde 52’ncisi gerçekleştirilen bisiklet turunda bir dizi etkinlik hazırladı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Bediha SALNUR’un yaptığı  açıklamaya göre, 24 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda hareketli yaşamın sağlığa olumlu etkileri vurgulanacak. Bisiklet turu, 201 km uzunluğunda olan Marmaris-Selçuk etabıyla sona erecek. Tur boyunca 12 sağlıklı yaşam aracı görevlendirilecek. Bu araçların 4’ü yarış grubunu takip edecek, 4’ü start noktasında, 4’ü de varış noktasında konuşlandırılacak. Teknolojik imkanlarla donatılan sağlıklı yaşam araçlarında sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, hijyen, ağız ve diş sağlığı, kanser tarama gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak.  Turda kanser tarama TIR’ı Pembe Prenses de halka tanıtılacak.

Halk sağlığı uygulaması, sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm sürecinde sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem de hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsar. Koruyucu sağlık hizmetlerinin kapsamında yer alan tüm bu konular, gerek bireyin gerekse toplumun sağlığının korunmasına yönelik çalışmalardır. Koruma tedaviden daha ucuz, daha kolay ve daha etkindir.

Hareketsiz yaşam, modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunudur. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 25’inin, diyabetin yüzde 27’sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30’unun ana nedeninin fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin ediliyor. Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski oluşturuyor.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, bulaşıcı olmayan hastalıkla mücadeleye tütün kullanımıyla başlayarak önemli başarılar sağladı. Diğer risk faktörleriyle mücadele için de çalışmalar devam ediyor. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı hayata geçirildi. İçerisinde kapsamlı bir eylem planı da bulunduran program, bir yandan sağlıklı beslenmeye yönelik tedbir ve çalışmaları içerirken öte yandan da toplumda fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi için yapılması gereken faaliyetler üzerinde duruyor.

Sağlık Bakanlığı, 2016 yılı içinde çocuklar, gençler ve belediyeler başta olmak üzere 300 bin bisiklet dağıtacak. Bu sayede belediyelerin bisiklet yolu yapması teşvik edilirken çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.