Türkiye Değişim Partisi'nden İsrail'e sert tepki

Türkiye Değişim Partisi'nden İsrail'e sert tepki

İsrailin Filistin'e uyguladığı şiddet görüntülerinin Türkiye kamuoyunda yankıları sürmeye devam ediyor. Siyasilerin konuyla ilgili tepkisi ise çığ gibi büyüyor. 

Türkiye'de konuyla ilgili ilk tepkiyi veren partilerden birisi Türkiye Değişim Partisi (TDP) olmuştu. Olayın yaşandığı zamana paralel olarak açıklama yapan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül; İsrail'i kınayıp, Filistin halkına sahip çıkmıştı. Parti yönetiminden Mustafa Sarıgül'e ve Filistin'e destek gecikmedi. 

0fb9e9c8-53b2-4f0f-b218-22a568adf455.jpg

İsrail'i kınayan TDP'li isimlerden birisi ise Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Demir oldu. Yapılan saldırıyı kınayan Demir, şunları dile getirdi: 

"İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistin halkına saldırdığı görüntüleri üzülerek takip ediyorum. Giderek dozunu artıran İsrail polisinin Filistin halkına uyguladığı şiddet, kelime anlamıyla zulümdür. İnsan hak ve hürriyetine aykırı olan bu tavrın karşısında durmak her şeyden önce vicdanı bir görevdir. Bu zulmü Filistin halkına reva gören İsrail'i kınıyor ve Filistin halkının yanında olduğumu bildiriyorum. Şiddet görüntülerinin en kısa zamanda durmasını temenni ediyor ve tüm dünyayı insani değerlere sahip çıkmaya davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.