TÜRKİYE GÜNDEMİ / 01 ŞUBAT 2017

TÜRKİYE GÜNDEMİ / 01 ŞUBAT 2017

Gündemden kısa haber başlıkları...

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ  01.02.2017

 

DOLAR-USD: 3.7780

AVRO-EURO: 4.0785

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7385

ALTIN-GOLD: 147.3000

 

 

FIRAT KALKANI HAREKÂTI’NDA 161. GÜN: 231 DEAŞ HEDEFİ VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 161'inci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 231 hedef vuruldu, 30 terörist etkisiz hale getirildi.

 

MGK'DA TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Milli Güvenlik Kurulunun 2017 yılındaki ilk toplantısında Türkiye'nin karşı karşıya olduğu saldırılara karşı kararlılıkla mücadele edileceği vurgulandı.

 

TÜRKİYE'NİN NÜFUSU 1 MİLYON KİŞİ ARTTI

Türkiye'nin nüfusu, 2016'da bir önceki yıla göre 1 milyon 73 bin 818 kişi artarak 79 milyon 814 bin 871 kişi oldu. 2015'te binde 13,4 olan yıllık nüfus artış hızı, 2016'da binde 13,5'e yükseldi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

REFERANDUM BÜYÜK İHTİMALLE 9 NİSAN'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı İlnur Çevik, anayasa değişikliği paketinin henüz Cumhurbaşkanının eline gelmediğini belirterek, "9 Nisan'a da büyük ihtimalle referandum kararı alınacak" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: DÜNYANIN ALAY ETTİĞİ BİR ÜLKE KONUMUNA MI GELELİM?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'te Şirin Payzın'ın "Ne oluyor" programına konuk oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Yargı, yürütme, yasama onun emrinde olacak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir düzen yok. Biz de dünyanın alay ettiği bir ülke konumuna mı gelelim?" diye konuştu.

 

HDP SÖZCÜSÜ VE MİLLETVEKİLİ AYHAN BİLGEN TUTUKLANDI

Diyarbakır'da hakkındaki terör soruşturması kapsamında daha önce mahkemece serbest bırakılan ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen tutuklandı.

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ HAKKINDAKİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 43 yıldan 142 yıla kadar hapis istemiyle iddianame kabul edildi.

 

"HAYIRCILAR" PARTİLER ÜSTÜ BİRLEŞMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

MHP'li eski yeni vekiller, Ülkü Ocakları eski başkanları Anayasa değişikliği referandumunda partiler üstü bir 'hayır' kampanyası yürütmek için "Türk Milliyetçileri 'Hayır diyor Organizasyonu Komitesi" kurdu. Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu gibi isimlerin katılımıyla Komite ilk toplantısını önceki gün Ankara'da Milli Düşünce Merkezi'nde yaptı.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

İRAN'I FÜZE DENEMESİYLE SUÇLAYAN TRUMP BM'YE ACİL ÇAĞRI YAPTI

Pentagon İran'ın balistik füze denemesi yaptığını ileri sürdü. İddia sonrası Trump yönetimi, İran balistik füze denemesi yaptığı gerekçesiyle BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

 

 

TRUMP YASAĞI SONRASI 5 YAŞINDAKİ MÜSLÜMAN ÇOCUĞA KELEPÇE

İran kökenli ABD vatandaşı 5 yaşındaki çocuk havalimanında saatlerce kelepçeli tutuldu. Skandalı savunan Trump'ın sözcüsü, "Yaş ve cinsiyetinden dolayı birinin ABD'ye tehdit oluşturmayacağını varsaymak yanıltıcı ve yanlış" dedi.

 

"İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA HER AN SİLAHLI ÇATIŞMA ÇIKABİLİR"

İsrail Savunma Bakanı Liberman, sınırdaki yerleşim yerlerinde yaşanan "görece sakinliğin aldatıcı olduğunu" ve "Hamas ile aralarında her an yeni bir silahlı çatışmanın çıkabileceğini" iddia etti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TÜRKİYE'NİN DIŞ TİCARET AÇIĞI AZALDI

Türkiye'nin ihracatı, 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 0,9 azalarak 142 milyar 606 milyon dolar, ithalatı yüzde 4,2 düşerek 198 milyar 602 milyon dolar oldu.

 

ENFLASYON 2017 SONUNDA YÜZDE 6,6 İLE YÜZDE 9,4 ARALIĞINDA GERÇEKLEŞEBİLİR

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, "Enflasyonun, 2017 sonunda orta noktası yüzde 8 olmak üzere yüzde 6,6 ile yüzde 9,4, 2018 sonunda ise orta noktası yüzde 6 olmak üzere yüzde 4,2 ile yüzde 7,8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

 

TURİZM GELİRİ 2016'DA YÜZDE 29.7 AZALDI

Türkiye'nin turizm geliri, 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 29.7 azalarak 22 milyar 107 milyon 440 bin dolara geriledi.

 

S&P BİRKAÇ TÜRK BANKASININ KREDİ GÖRÜNÜMÜNÜ DÜŞÜRDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye İş Bankası'nın kredi notu görünümünü BB/durağan-'den BB/negatife, Yapı ve Kredi Bankası'nın BB/durağan-'den BB/negatife, Garanti Bankası'nın ise BB/durağan'dan BB/negatif'e çekti. 

 

GARANTİ BANKASI'NDAN 5,1 MİLYAR LİRALIK NET KÂR

Garanti Bankası'nın konsolide finansal tablolarına göre, 2016 yılında net kâr, 5 milyar 147 milyon 759 bin TL oldu.

 

DENİZBANK, VİSA VE MASTERCARD'IN ALTERNATİFİ 'MİR' İÇİN RUSYA İLE GÖRÜŞÜYOR

Sberbank'ın iştiraki Denizbank Genel Müdürü Ateş, Rusya'da Visa ve Mastercard'a alternatif olarak hayata geçirilen 'Mir' kartlarının Türkiye'de kullanımı için görüşmeler yürütüldüğü açıkladı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BASKETBOLDA TÜRKİYE KUPASI EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

İntegral Forex Türkiye Kupası için gerçekleştirilen kura çekiminde Anadolu Efes ile Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ile Darüşşafaka Doğuş, Beşiktaş Sompo Japan ile Banvit ve Yeşilgiresun Belediyespor ile Pınar Karşıyaka eşleşti.

 

DEMBA BA RESMEN BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş, Çin ekiplerinden Shanghai Shenhua'da forma giyen Senegalli forvet Demba Ba ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığını duyurdu. 

 

EMMANUEL ADEBAYOR MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE

Ara transfer döneminde Beşiktaş'la da adı anılan Togolu yıldız forvet Emmanuel Adebayor, lig 2'ncisi Medipol Başakşehir'le 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

 

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

www.interpress.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.