Türkiye Gündemi 02.12.2016

Türkiye Gündemi 02.12.2016

Gündemden Kısa Kısa Haber Başlıkları 02.12.2016


DOLAR-USD: 3.5040
AVRO-EURO: 3.7175
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4395
ALTIN-GOLD: 131.1500
 
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AB'YE SESLENDİ: ARTIK O DÖNEM BİTTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "650 yılı aşkın süredir Avrupa'da varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bizi oradan kovmaya Avrupa devletlerinin gücü yetmez, AB'ye tam üye olmaya hazırız. Vize serbestisi, mülteci yardımı, fasılların açılması konusunda adımlar atılırsa biz de iyi niyetimizi göstereceğiz. Bize ne verirseniz, o kadar alırsınız. Artık tek taraflı adım atma dönemi bitti." dedi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: SURİYE'DE BATAKLIĞI KURUTMANIZ LAZIM
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Siyasi bir çözüm olmazsa Suriye'nin milli birliği, toprak bütünlüğü sağlanmazsa bugün DEAŞ'ı temizlersiniz yarın başka terör örgütü ortaya çıkar. Bataklığı kurutmanız lazım, bunun da en iyi yöntemi siyasi çözüm." dedi.
 
LAVROV'UN ANTALYA'DAKİ BASIN TOPLANTISINDA ÇEVİRİ HATASI
Dışişleri kaynakları, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un çevirisinde hata yapıldığını belirtti. Lavrov, "Türk askerlerini ne Rusya ne Suriye vurdu" dedi.
 
ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ
Ankara'da darbe girişimine yönelik hazırlanan ilk iddianame kabul edildi. Şehit Ömer Halisdemir'e son mermiyi sıkan sanık için 5 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
BAŞBAKAN YILDIRIM VE DEVLET BAHÇELİ AÇIKLADI: TEKLİF MECLİS'E SUNULUYOR
Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliyle ilgili yaptıkları görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. AK Parti ve MHP’nin üzerinde anlaştığı teklif, haftaya TBMM’ye sunulacak. Yakın zamanda seçim olmayacağını açıklayan Başbakan, referandumun yazın başında olabileceğini bildirdi. Anayasa değişikliğiyle birlikte Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin devam edeceği de duyuruldu. Açıklamanın ardından AK Parti grubunda anayasa değişiklik teklifi imzaya açıldı.
 
KURTULMUŞ: AK PARTİ’NİN BİR FİRE BİLE VERECEĞİNİ HİÇ KİMSE DÜŞÜNMESİN
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, anayasa  değişikliğine dair, “330 meselesinde en ufak bir endişe olacağı kanaatinde  değilim. AK Parti’nin bütün milletvekilleri o gün geldiğinde Meclis’e geldiğinde,  316 milletvekilimizin tamamı, oylarını kullanarak anayasa değişikliğine evet oyu verecekler. Burada AK Parti’nin bir fire bile vereceğini hiç kimse düşünmesin,  böyle bir hayal içerisinde olmasın.” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE'DE YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bir yılda Türkiye'de yurt sorununu çözeceğiz. Her anne ve babanın, güven içinde oğlunu, kızını teslim edebileceği bir yurt yapacağız" dedi.
 
CHP'DEN BAHÇELİ YILDIRIM UZLAŞMASINA İLK TEPKİ
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Binali Yıldırım'ın haftaya TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıkladığı anayasa değişikliğine ilişkin, "Böyle bir değişikliğin TBMM'den 330 oy alabilmesine ihtimal vermiyorum. Kimilerine göre sistem, kimilerine göre rejim değişikliği kolay bir iş değil." dedi.

 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   
 
'IŞİD'İN KAÇIRDIĞI 2 TÜRK ASKERİ RAKKA'DA TEDAVİ GÖRÜYOR, TERCÜMANLARI İSE HAYATINI KAYBETTİ'
Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında IŞİD tarafından kaçırılan 2 Türk askeri yaralı olduğu için IŞİD'in Suriye'deki merkezi sayılan Rakka'da tedavi görüyor. Sputnik'in bölgedeki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Astsubay Kıvanç Kaşıkçı, yüzünden ve karnından, Muhammed Duran Kesin ise karnından ve elinden yaralandı.
 
ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASINDA PUTİN'DEN TRUMP'A ÇAĞRI
"Rusya ve ABD'ye küresel güvenlik için sorumluluk düşüyor" diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Washington'ın yeni yönetimi ile terörle mücadelede işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
BAŞBAKAN: KURDA DALGALANMA 1 AY DAHA SÜRECEK
TÜSİAD YİK toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, piyasalarda yaşanan dalgalanmanın 1-1,5 ay daha süreceğini söyledi. Başbakan, "Endişeye gerek yok. Bunun da üstesinden geleceğiz" diye konuştu.
 
'OHAL BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI'
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada hükümete çağrıda bulundu. Başaran Symes, OHAL'in bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek, idam tartışmalarını sakıncalı bulduklarını söyledi.
 
BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİYE PROMOSYON AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Asgari ücreti daha iyi yapma gayretimiz var' dedi. Müezzinoğlu, emekliliklere promosyonla ilgili olarak 'Bu ay içinde açıklanır' diye konuştu.
 
TÜP GEÇİŞİ PROJESİNİN İSMİNİ HALK BELİRLEYECEK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesinin isminin Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılacak anketle belirleneceğini söyledi.
 
TÜRK AKIMI ANLAŞMASI TBMM'DE KABUL EDİLDİ
Türk Akımı projesine yönelik teknik, ekonomik ve hukuki çerçeveyi belirlemek amacıyla Türkiye ile Rusya arasında 10 Ekim'de İstanbul'da imzalanan anlaşma, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
 
ALKOL VE SİGARAYA ÖTV ZAMMI
Alkollü içki ve sigarada ÖTV oranı yüzde 10 ile 27.5 oranında arttı. ÖTV düzenlemesi nedeniyle alkollü içeceklerde ortalama yüzde 3-4, sigara fiyatlarında yüzde 5-6 zam olarak yansıyacak.
 
AKSA ENERJİ 6 SANTRALİNİ GÜRİŞ GRUBU'NA SATIYOR
Aksa Enerji toplam 232 megavat kurulu güce sahip 6 rüzgar enerjisi santralini, 259 milyon dolara satmak için Güriş Şirketler Grubu ile anlaştığını duyurdu.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
FENERBAHÇE 78-77 REAL MADRİD
THY Avrupa Ligi'nin 10. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe evinde Real Madrid'i 78-77 mağlup etti.
 
MACCABİ FOX-ANADOLU EFES:77-86 
Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi 10. hafta maçında konuk olduğu İsrail ekibi Maccabi FOX'u 86-77 yendi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.