Türkiye Gündemi 05.11.2016

Türkiye Gündemi 05.11.2016

Gündemden kısa kısa haber başlıkları 05.11.2016

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         05.11.2016
 
DOLAR-USD: 3.1675
AVRO-EURO: 3.5190
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 3.9660
ALTIN-GOLD: 132.7500
 
 
DİYARBAKIR'DA BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI: 2'Sİ POLİS 9 KİŞİ ŞEHİT
Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da emniyete düzenlenen bombalı saldırıda 2'si polis 8 kişinin şehit olduğunu, 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan biri daha hayatını kaybedince şehit sayısı 9'a yükseldi.
 
DEAŞ'TAN ROKETLİ SALDIRI: 1 ASKER ŞEHİT
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekâtı sürerken, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırılarda bir askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı bildirildi.
 
CUMHURİYET GAZETESİ SORUŞTURMASINA 3 SAVCI DAHA GÖREVLENDİRİLDİ
Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik yürütülen soruşturmaya yardım için 3 savcı daha görevlendirildi. Gazetecilerin savcılık ifadeleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alınacak.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İLE 9 HDP'Lİ VEKİL TUTUKLANDI
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Grup Başkanvekili İdris Baluken, milletvekilleri Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım, Selma Irmak, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan 'terör' soruşturması kapsamında tutuklandı. İmam Taşçıer, Ziya Pir, Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
BAKAN BOZDAĞ: GÖZALTINA ALINAN MİLLETVEKİLLERİ HUKUKU TANIMAMIŞLARDIR
Adalet Bakanı Bozdağ, "Gözaltına alınan milletvekilleri hukuku tanımamışlardır. Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalıyor? Zorla getirme çaresi kalıyor. Yargının eline bir seçenek bıraktılar mı? Yok, öyle bir şey" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: SEÇİMLE GELENİN SEÇİMLE GİTMESİNİ SAVUNACAKSINIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'ye yönelik terör operasyonunu eleştirdi ve "Seçimle gelen seçimle gider" dedi.
 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    
 
AB VE AP'DEN TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasını "aşırı derecede endişe verici" olarak tanımladı.  Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri ise Avrupa Birliği'ne, Ankara ile yürütülen üyelik müzakerelerini derhal askıya alması için çağrı yaptı.
 
AKINCI: ÇÖZÜMÜN MALİYETİ 8 MİLYAR EURO
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, "Çözümün finansmanı için 24 milyar euro gibi bir rakam telaffuz ediliyor. Bunun üçte birini güneyde kalan Türk malları, diğer üçte birini de KKTC'de verilecek olan mallar karşılıyor. Geriye maliyet olarak 8 milyar euro kalıyor." dedi.

 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “YATIRIMCI BU PİYASAYA NASIL GİRSİN?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de faiz oranlarının yüzde 15-16 olduğuna işaret ederek, "Bununla yatırımcı bu piyasaya nasıl girsin? Böyle bir sıkıntının içerisinde bu iş yürümez. Sermaye piyasaları olarak adım atmamız lazım" dedi.
 
BAKAN ELVAN: 'HİNDİSTAN İLE POTANSİYELİMİZİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ'
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hindistan ve Türkiye'nin bölgelerinde önemli güç merkezleri olduğunu belirterek, "Her iki ülkenin inanılmaz bir potansiyeli var. Bizler bu potansiyeli mutlaka harekete geçirmeliyiz." dedi.
 
S&P TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU GÖRÜNÜMÜNÜ NEGATİFTEN DURAĞANA YÜKSELTTİ
Kerdi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin notunu BB seviyesinde tuttu. S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü ise negatiften durağana yükseltti. Türkiye 2016-2017 büyüme tahminlerini ise 0.2 puan düşürdü.
 
SABANCI HOLDİNG İLK 9 AYDA KÂRINI YÜZDE 12 ARTTIRDI
Sabancı Holding’in konsolide satışları 2016 yılının ilk dokuz aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 25 milyar 551 milyon TL oldu. 
 
ŞAHENK VE ÖZYEĞİN, LONDRA’DA BANKA KURUYOR
Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Londra’da bir banka kurmak için ortaklığa gidiyor.
 
NTV'DEN ÇİN RADYOSU İLE 2 YILLIK ANLAŞMA
Doğuş Yayın Grubu, NTV markası başta olmak üzere Çin'in en büyük ikinci yayın grubu Çin Uluslararası Radyosu ile haber ve belgesel yayınlarının paylaşımı konusunda iki yıllık bir mutabakat zaptı imzaladı.
 
ZORLU ENERJİ, PAKİSTAN'DA ELEKTRİK ŞİRKETİ KURACAK
Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Pakistan'da elektrik üretim ve tedarik etmek için "Zorlu Solar Pakistan Limited" şirketini kurma kararı aldı.
 
ÜLKER, DELACRE’Yİ FERRERO’YA DEVREDİYOR
United Biscuit’i 3 milyar dolara satın alan Ülker, dev şirket içinde operasyona başladı. Belirli markaları tek tek satma yolunda strateji geliştiren şirket, ilk adım olarak 130 milyon euro cirolu Delacre için Ferrero ile el sıkıştı.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
GALATASARAY 1-2 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR
Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta açılış maçında Galatasaray evinde 1-0 öne geçtiği maçta ligin lideri Medipol Başakşehir 2-1 mağlup oldu. 
 
ANADOLU EFES-PANATHİNAİKOS MAÇ SONUCU: 91-83
Turkish Airlines Euroleague’de beşinci hafta karşılaşmasında temsilcimiz Anadolu Efes, Panathinaikos’u iki uzatma sonucunda 91-83 mağlup etti.
 
ZALGİRİS KAUNAS 80-83 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ
Darüşşafaka Doğuş, THY Euroleague'in 5. haftasında Zalgiris Kaunas'ı deplasmanda 83-80 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.