Türkiye Gündemi 14.12.2016

Türkiye Gündemi 14.12.2016

Gündemden kısa kısa haber başlıkları 14.12.2016

DOLAR-USD: 3.4855
AVRO-EURO: 3.7055
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4375
ALTIN-GOLD: 130.2000
 
 
BAKAN SOYLU: BU MİLLETİN CANINI YAKANLARIN CANINI YAKACAĞIZ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. Bu sözlerin muhatabı PKK'dır, KCK'dır, DEAŞ'tır, FETÖ'dür, YPG'dir." dedi.
 
PKK/KCK OPERASYONLARINDA 568 GÖZALTI
İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK terör örgütüne yönelik 12-13 Aralık tarihlerinde 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 568 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: HALEP İÇİN HERKES SUSSA, BİZ SUSMAYACAĞIZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Vahşetin, zulmün belki de insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Rejim ve destekçileri bunun sorumlusudur. Herkes sussa, Türkiye olarak biz susmayacağız." dedi.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİN GÖRÜŞÜLME TAKVİMİ ŞEKİLLENİYOR
AK Parti'li 316 milletvekilinin imzasıyla verilen teklifin yılsonuna kadar Anayasa Komisyonunda, ocak ayında ise Genel Kurulda görüşülmesi planlanıyor.
 
CHP'NİN ANAYASA TASLAĞI HAZIR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Hazırladığımız anayasa taslağımız bitti. CHP'nin güçlü parlamenter sistemin kurumsal önlemlerini içeren bir çalışmamız var. Genel Başkanımız uygun gördüğü zaman bu çalışmayı kamuoyuyla paylaşacak, bu yakın zamanda olur." dedi.
 
HDP SİİRT MİLLETVEKİLİ BESİME KONCA TUTUKLANDI
Batman 1. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Konca, tutuklandı
 
HDP'Lİ 8 VEKİLE ZORLA GETİRİLME KARARI
Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır’da görülmekte olan KKC Ana davasından Milletvekilleri olduğu için davaları ayrılan HDP Milletvekilleri Alican Öncü, Nadir Yıldırım, Selma Irmak, Besime Konca, Osman Baydemir, Dirayet Dilan Taşdemir, Ahmet Yıldırım ve Çağlar Demirel için zorla mahkemeye getirilme kararı verdi. 
 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   
 
VİZESİZ RUSYA’YA İLK ADIM 2017 YAZINDA
Türk firmalar Rusya’dan çalışma vizesi ve gümrükler başta olmak üzere birtakım sorunlar yaşarken, bunların çözümü konusunda anlaşma sağlandı. Vizesiz seyahat için ise 2017’nin ikinci yarısında gerekli adımların atılması bekleniyor.
 
BM: HALEP’TE SİVİLLER KORUNSUN
Birlemiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye ordusunun çok büyük bir bölümünde kontrolü ele geçirdiği Halep'te tüm taraflara, özellikle de hükümete, sivillerin korunmasına dikkat etme çağrısında bulundu.
 
 
 
HALEP'TE SAVAŞ 'SONA ERDİ'
Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Vitaliy Çurkin, Doğu Halep'te tüm askeri operasyonların sona erdiğini, muhalif grupların elindeki son bölgelerin de Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini açıkladı.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
ŞİMŞEK: ZORUNLU BES'İN GELİRİ BANKALARA YATIRILACAK
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu BES'ten elde edilen gelirin bankalara bir yıl ve daha fazlası için mevduat olarak yatırılacağını açıkladı.
 
JPMORGAN, TÜRKİYE BÜYÜME TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ
JP Morgan, Türkiye için büyüme tahminini 2016 için yüzde 2.8'den yüzde 2.5'e, 2017 için yüzde 2.8'den yüzde 2.6'ya revize etti.
 
SANAYİ CİRO ENDEKSİ EKİMDE %5,1 ARTTI
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi Ekim'de bir önceki aya göre %5,1 arttı.
 
ABONE SAYISI 74,5 MİLYON OLDU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sektördeki sabit telefon hizmeti abone sayısının 11,1 milyona, toplam mobil abone sayısının ise 74,5 milyona ulaştığını söyledi.
 
YENİ YILDA TRAFİK CEZALARI ZAMLANIYOR
Trafik cezaları 2017 yılında, Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre yüzde 3,83 zamlanıyor. Alkollü araç kullanmanın cezası 876 liraya yükselirken, ehliyetsiz araç kullanana bin 763 lira, seyir halinde cep telefonu kullanana 95 lira para cezası verilecek.
 
PEPSİCO 6’NCI FABRİKASININ TEMELİNİ MANİSA’DA ATTI
Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olan PepsiCo, 2017’de faaliyete geçmesi planlanan Türkiye’deki 6’ncı üretim tesisinin temelini, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde dün düzenlenen bir törenle attı.
 
HAMDİ AKIN: 2017'DE 6 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPACAĞIZ
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Akfen olarak 2017de 6 milyar lira yatırım yapacağız. 2017'nin sonunda hepsi bitmek üzere 6 milyar liralık yatırımımız var. Bunun 3 milyar lirası sağlıkta, 1,5 milyar lirası enerjide." dedi
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
BANVİT-SKAYLİNERS FRANKFURT: 86-71
FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 9'uncu hafta karşılaşmasında Alman temsilcisi Skyliners Frankfurt takımını konuk eden Banvit karşılaşmadan 86-71 galip gelerek ayrıldı ve 9 maçta 8’inci galibiyetini kazandı.
 
TRABZONSPOR YENİ STADINA KAVUŞUYOR
Trabzonspor Kulübü, Akyazı Stadı'nın 18 Aralık'ta gerçekleştirilecek açılışında taraftara özel hatıra bileti dağıtılacağını duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.