Türkiye Gündemi

Türkiye Gündemi

13 Haziran 2016 Türkiye Gündemi

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         13.06.2016

 

DOLAR-USD: 2.9325

AVRO-EURO: 3.005

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.1870

ALTIN-GOLD: 120.2000

 

 

7 PKK’LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde üs bölgesine silahlı saldırıda bulunan 6 terörist ile Mutki’deki çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: OPERASYONLAR DURMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik mesajları verdi; terörle mücadelenin huzur ve sükun sağlanana kadar devam edeceğini söyledi.

 

POLİTİKA

 

“CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİN TERÖR ÖRGÜTÜ HÜKÜMLÜLERİNİ ZİYARETİ KAYITLIDIR”

Adalet Bakanı Bozdağ, bazı CHP'li vekillerin terörden tutuklu ve hükümlüleri cezaevlerinde ziyaret ettiğinin kamuoyuna yansıdığını belirterek bu ziyaretlerin hepsinin kayıtlı olduğunu belirtti.

 

VELİ AĞBABA: ÖCALAN'IN KOĞUŞUNDAKİ TELEVİZYON BENİM EVİMDE YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Eğer PKK’yla, terörle, işbirliği arıyorlarsa İmralı Cezaevi'ne baksınlar. Öcalan’ın koğuşuna benim evinde olmayan, hiçbir cezaevinde olmayan 87 ekran LCD televizyon koyanlar, PKK’yla iş birliği yapıyor" dedi.

 

HDP KADIN MECLİSİ YÜKSEKOVA’DA: İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ

15 kişilik HDP Kadın Meclisi heyeti, yasak ve operasyonlar nedeniyle harabeye dönen Yüksekova’ya geldi. Heyet adına konuşan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Yüksekova için tüm maddi ve manevi tüm imkânların seferber edileceğini söyledi.

 

DÜNYA

 

ALMANYA: 11 TÜRKİYE KÖKENLİ MİLLETVEKİLİNE POLİS KORUMASI

Almanya Parlamentosu'nda 2 Haziran'da yapılan oylamada 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınmasını öngören tasarıya destek veren Türkiye kökenli 11 milletvekili, ölüm tehditlerinin ardından polis korumasına alındı.

 

ABD'DE GECE KULÜBÜNDE KATLİAM: 50 ÖLÜ

ABD'nin Florida eyaletinde bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı. Saldırgan hayatını kaybederken, saldırıyı IŞİD üstlendi. Obama'dan da ABD tarihinin en büyük saldırısı olarak tarihe geçen saldırıya ilişkin açıklama geldi.

 

EKONOMİ

 

SPK'DAN ŞİRKETLERE "3. KUŞAKTAN ÖNCE HALKA AÇILIN" ÇAĞRISI

Şirketlere "3. kuşaktan önce halka açılın" çağrısında bulunan SPK Başkanı Ertaş, "Aile içi çekişmelerden dolayı kurumsallaşmayan şirketler, üçüncü kuşak tarafından batırılıyor" dedi.

 

SPOR

TÜRKİYE 0-1 HIRVATİSTAN

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenilerek turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.