TÜRKİYE GÜNDEMİ

TÜRKİYE GÜNDEMİ

02.09.2016 TÜRKİYE GÜNDEMİ

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         02.09.2016

 

DOLAR-USD: 2.9630

AVRO-EURO: 3.3170

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 3.9410

ALTIN-GOLD: 125.0500

 

 

SİİRT VE VAN'DA 3 ŞEHİT

Siirt'in Pervari ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu, bir asker yaralandı. Van'ın Tendürek Dağı bölgesinde yürütülen operasyonda ise bir uzman çavuş ile bir köy korucusu şehit oldu.

 

TSK, FIRAT KALKANI OPERASYONUNUN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Cerablus'ta düzenlenen hava harekâtında 4 hedefin vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, Kulliyah ve Zavgar bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 15 hedefin ise Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SURİYE'DE TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde bir 'terör koridorunun' oluşmasına izin verilmeyeceğini vurgulayarak, hem IŞİD'in hem de YPG'nin bölgede etkin olmasının engelleneceğini ifade etti.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM VE SCHULTZ'DAN ORTAK AÇIKLAMA

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, 15 Temmuz'da gerekli tepkiyi zamanında veremediklerini söyledi. Başbakan Yıldırım ise vize serbestisi anlaşmasına değindi ve AB'nin terörle mücadele yasasında beklediği değişikliğin yapılamayacağını bir kez daha dile getirdi

 

820 ASKERİ PERSONEL DAHA TSK’DAN İHRAÇ EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, darbe girişimi soruşturması kapsamında Kara ve Deniz Kuvvetleri’nde görevli 648’i tutuklu 820 askeri personelin daha orduyla ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

 

543 HÂKİM VE SAVCI MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

HSYK, FETÖ bağlantılı 543 hâkim ve savcıyı, meslekten ihraç etti. FETÖ soruşturmasında ihraç edilen hâkim-savcı sayısı 3 bin 390 oldu.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAKAN AKDAĞ:  'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE OLACAKTIR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kabinedeki değişiklikle ilgili "Bu tip değişiklikler olur. Önümüzdeki günlerde de olacaktır. Yani yarın olacaktır anlamında söylemiyorum" dedi

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A ADLİ YIL AÇILIŞI YANITI: TAM BİR YÜZKARASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Beştepe'deki adli yıl açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına tepki göstererek, "Siz adli yılı açtınız, güzel. Bir de kalkıp siyasi konuşma yapıyorsunuz. Açıkça belli alanları suç kapsamında değerlendiriyorsunuz. Ne demektir bu? 'Sevgili hâkimler, ben size söylüyorum. Kararı böyle vereceksiniz' demektir. Tam bir yüz karası toplantıdır bu" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

"YPG, FIRAT NEHRİ'NİN DOĞUSUNA ÇEKİLME TAAHHÜDÜNÜ YERİNE GETİRDİ"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, YPG gruplarının Fırat Nehri'nin doğusuna çekilme taahhüdünü yerine getirdiğini söyledi.

 

 

LAVROV: BATI'NIN GÜVENİMİZİ KAZANMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞMASI LAZIM

Rusya'nın ABD ve AB ile ilişkileri yeniden canlandırmaya hazır olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın Moskova'nın güvenini kazanabilmesi için çok çalışması gerektiğini ifade etti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

İHRACAT AĞUSTOS'TA % 6.9 ARTTI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ağustos ayında ihracat geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,9 artarak 11 milyar 157 milyon dolara ulaştı. 

 

İTO, İSTANBUL İÇİN ENFLASYON RAKAMLARINI AÇIKLADI 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ağustos 2016 enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre; İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2016 Ağustos ayı itibariyle yıllık ortalama yüzde 8,15, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 5,91 artış gösterdi. 

 

'TÜRK-RUS ORTAK ÜNİVERSİTESİ KURULMASINI PLANLIYORUZ'

Antalya Belek’te Türk ve Rus gazetecilerin katıldığı Türkiye - Rusya Medya Forumu’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya’da bir Türk - Rus ortak üniversitesi kurulması için çalışma planlandığını açıkladı.

 

3. HAVALİMANI METROSUNU BAKANLIK YAPACAK

3. havalimanının raylı sistem bağlantılarını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapacak. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

"TRAFİK SİGORTASI 200 LİRA DÜŞECEK"

Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şen "Sigorta şirketleri eski hasarlarını karşılayabilmek için (yüksek) primleri alma eğilimindeler ama indirim birkaç ay sonra vatandaşa yansıyacaktır" dedi.

 

VESTEL/ERDOĞAN: TOSHİBA’NIN AVRUPA TV MARKA HAKKI 5 YIL VESTEL'DE OLACAK

Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan, "Toshiba ile yaptığımız bir anlaşma ile 5 yıllığına tüm Avrupa'da Toshiba’nın TV marka hakkı Vestel'de olacak" dedi

 

KOTON'NUN HEDEFİ RUSYA'DAKİ MAĞAZA SAYISINI 100'E ÇIKARMAK

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz'ın Rusya'nın Koton için stratejik bir pazar olduğunu belirterek, "Halen 34 olan Rusya'daki mağaza sayımızı 2020 Yılında 100'e yükselteceğiz" dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

USTA: FENERBAHÇE'YE KUMPAS KURULDUĞUNA İNANIYORUM

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, 3 Temmuz şike sürecine ilişkin, "Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğuna inanıyorum." dedi.

 

AKHİSAR BELEDİYESPOR’DA CİHAT ARSLAN’IN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Süper Lig ekiplerinde Akhisar Belediyespor, teknik direktör Cihat Arslan'nın görevine son verdi. DHA'nın geçtiği habere haber göre Akhisar Belediyespor, Arslan'la yollarını FETÖ ile yakınlığı gerekçesiyle ayırdı.

 

FETÖ'DEN ARANAN UĞUR TÜTÜNEKER YAKALANDI

Futbolda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkartılan teknik direktör Uğur Tütüneker, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.