TÜRKİYE GÜNDEMİ 21.12.2016

TÜRKİYE GÜNDEMİ 21.12.2016

Gündemden kısa kısa haber başlıkları 21.12.2016

DOLAR-USD: 3.5220
AVRO-EURO: 3.6535
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.3430
ALTIN-GOLD: 127.6500
 
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KARLOV'A YÖNELİK SALDIRININ ARKASINDA FETÖ VAR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Kerry ile görüştü. Çavuşoğlu'nun, Kerry'e, "Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırının arkasında FETÖ'nün olduğunu hem Türkiye'nin hem de Rusya'nın bildiğini" ilettiği bildirildi.
 
BÜYÜKELÇİ SUİKASTI SORUŞTURMASINA 6 GÖZALTI DAHA
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u silahlı saldırı sonucu öldüren ve daha sonra vurularak etkisiz hale getirilen Mevlüt Mert Altıntaş'ın mezun olduğu İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu polis adaylarına "abilik" yaptığı iddia edilen 1 kişi ile örgütle bağlantılı oldukları değerlendirilen 5 şüpheli gözaltına alındı.
 
BEŞİKTAŞ'TAKİ CANLI BOMBANIN İSMİ BELİRLENDİ
Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu saldırıyı terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK üstlendi. Beşiktaş'taki terör saldırısını gerçekleştiren otomobilli canlı bombanın kimliği de belirlendi. Terörist, 1989 Mardin Kızıltepe doğumlu Kadri Kılınç.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
BAKAN BOZDAĞ: BU BÜYÜK BİR İFTİRADIR
Adaleti Bakanı Bekir Bozdağ, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi  Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili, "Türk polisinin sanki bu suikastı  gerçekleştirmiş gibi takdim edilmesi, büyük bir saygısızlık ve iftiradır. Bu bir  terör saldırısıdır, bu çok nettir. " dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: RUS BÜYÜKELÇİ'Yİ VURANI NİYE CANLI YAKALAMIYORSUN?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin, "O kişinin canlı yakalanmayıp da öldürülmesi üzerinde durmamız gereken ayrı bir noktadır. Kimse yok, niye canlı yakalamıyorsun?" diye sordu. Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen CHP lideri, yargıda öngörülen değişiklikleri anlatırken "Bize satamazlar ama Bahçeli'ye sattılar" ifadesini kullandı.
 
BİLGEN: 2,5 SAAT İÇERİSİNDE OLAYI ÇÖZMÜŞLER
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'u öldüren saldırganın Gülen örgütü üyesi olduğu iddiaları hakkında “2,5 yıldır bu şahıs çevik kuvvette çalışıyor. Bu şahsın, FETÖ ile ilişkili olduğu 2,5 yıldır tespit edilememiş ama 2,5 saat içerisinde hemen olayı çözmüşler” dedi.
 
BAHÇELİ: SUİKASTIN BAĞLANTILARI AÇIĞA ÇIKARILMALI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesiyle ilgili olarak, “Bu terörist eylemin bir polis memuru tarafından yapılması meselenin bir diğer hazin, ibretlik ve üzerinde durulması gereken kuşkulu yanıdır" dedi.
 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   
 
“KARLOV'UN ÖLDÜRÜLMESİNİN AMACI RUSYA VE TÜRKİYE'NİN ARASINI AÇMAKTI”
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenlenmesinin amacının Rusya ve Türkiye'nin arasını açmak olduğunu söyledi.
 
 
 
 
LAVROV: TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA BARIŞ BİLDİRİSİNİ DESTEKLİYOR
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'deki krize çözüm bulmak için yapılacakların belirlendiği ortak bir bildiriyi kabul ettiğini söyledi. Lavrov, "Türkiye, İran ve Rusya barış bildirisini destekliyor" dedi.
 
'KARLOV SUİKASTINDA FETÖ ŞÜPHESİ'NE ABD'DEN YANIT
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından "ABD veya Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) suikastın arkasında olabileceği" yönündeki iddialara tepki göstererek, "Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz." dedi.
 
ALMANYA'DA TIR SALDIRISINI IŞİD ÜSTLENDİ
Pazartesi akşamı Almanya'nın başkenti Berlin'de bir Noel pazarına düzenlenen 12 kişinin öldüğü, en az 49 kişinin yaralandığı tır saldırısını Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üstlendi.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
AVRASYA TÜNELİ HİZMETE GİRDİ
İstanbul'da Anadolu ve Avrupa Yakası'nı 5. kez birleştiren Avrasya Tüneli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda yabancı konuğun katılımıyla resmi açılış töreni gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşına kadar tünelin geçiş ücretinin 15 TL olacağını ve gelirin şehit ailelerine aktarılacağını açıkladı. 
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: "3. HAVALİMANI 2018 YILI 26 ŞUBAT'TA AÇILACAK"
Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 3. Havalimanı'nın 2018 yılı 26 Şubat'ta açılacağını söyledi.
 
MERKEZ BANKASI FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ
TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8'de, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,50'de ve gecelik borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25'te sabit tuttu. 
 
FİTCH RATİNGS TÜRKİYE TAKVİMİNİ AÇIKLADI
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü 27 Ocak ve 21 Temmuz tarihlerinde değerlendirilebileceğini açıkladı.
 
RUS TURİSTLERE TÜRKİYE YASAĞI YOK
Rus haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan Rusya Federasyon Konseyi Sosyal Politikalar Komite Başkanı Valery Ryazanskiy, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesinden dolayı turistlerin Türkiye'ye gitmesinin yasaklanmayacağını açıkladı.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
UNICS KAZAN 73-60 GALATASARAY ODEABANK
THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasında Galatasaray Odeabank, deplasmanda Unics Kazan'a 73-60 mağlup oldu. Oynanan diğer karşılaşmada Anadolu Efes sahasında Zalgiris'e 84-71 mağlup oldu.
 
BOLUSPOR 1-1 BEŞİKTAŞ
Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 3. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Boluspor ile 1-1 berabere kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.