Türkiye Gündemi 23.11.2016

Türkiye Gündemi 23.11.2016

Gündemden kısa kısa haber başlıkları 23.11.2016

DOLAR-USD: 3.3890
AVRO-EURO: 3.5915
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.2130
ALTIN-GOLD: 131.7000
 
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EL BAB'A DAYANDIK, ŞİMDİ ORADAN MÜNBİÇ'E DOĞRU GİDECEĞİZ
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi "Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti" Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda El Bab'a dayandık, El Bab'ı batıdan da ayrıca çevreledik, kuşattık. Yetmez, biz şimdi oradan da Münbiç'e doğru ayrıca gideceğiz." dedi.
 
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE 7586, TSK'DA 1988 İHRAÇ
Yeni KHK'lara göre TSK'dan bin 988 Emniyet'ten 7 bin 586 personel ihraç edildi. 157 kişi mesleğe iade edilirken 550 dernek, 9 basın yayın kuruluşu ve 19 özel sağlık kuruluşu kapatıldı.
 
PKK YÖNETİCİLERİ VE PYD LİDERİ SALİH MÜSLİM İÇİN YAKALAMA KARARI
Ankara'da 17 Şubat 2016 tarihinde düzenlenen saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında PKK yöneticileri Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin ile PYD lideri Salih Müslim'in de aralarında bulunduğu 48 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNİ KOMİSYONA GERİ ALIYORUZ
Başbakan Binali Yıldırım, tepki çeken cinsel istismar düzenlemesine yönelik yasa tasarısının komisyona geri çekildiğini söyledi.
 
ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ: KONU KAPANMIŞTIR
Adalet Bakanı Bozdağ, komisyona geri çekilen erken evliliklere ilişkin düzenlemeyle ilgili, "Eğer ileride siyasi partiler bu konuda geniş bir konsensüs sağlarlarsa yeniden gündeme gelebilir ama onun dışında bu konu artık kapanmıştır." dedi.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN ASKERLİK DÜZENLEMESİNE TEPKİ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son yayınlanan KHK ile 15 Temmuz Şehitlerinin yakınlarına askerlik muafiyeti getirilmesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bu düzenlemeyi yapanlar haindirler. Çocuğunu vatan için şehit veren annelerin gözyaşları arasında ayrım yapılır mı? Şehitler arasında ayrımcılık yapan bir partiden ülkeye hayır gelmez" diye konuştu.
 
HDP SÖZCÜSÜ BİLGEN: BÜYÜMEK İSTİYORSANIZ KÜRTLERLE BARIŞACAKSINIZ, BAŞKA ÇARENİZ YOK
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen "Şimdiye kadar çok işkence tezgâhı görmüş ama asla teslim olmamış Ahmet Türk’ü bile gözaltına alacak kadar korkuyorsunuz. Büyümek istiyorsanız, Kürtlerle barışacaksınız. Küçülmek istemiyorsanız, yine Kürtlerle barışacaksınız. Başka çareniz yok" dedi.
 
BAHÇELİ'DEN CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNE TEPKİ
MHP Lideri Bahçeli, tepkilere neden olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili ''Bu önergenin safında durmak, savunmak çocuklara kıymış sapıkları selamlamak demektir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çağrıda bulunuyorum bu önergeyi komisyona almakla yetinmeyip tümden geri çekin'' dedi.

 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    
 
ERDOĞAN İLE ÇİPRAS KIBRIS İÇİN BİR ARAYA GELECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın, Kıbrıs müzakerelerini masaya yatırmak için 4 Aralık'ta bir araya gelmesi bekleniyor.
 
AP'DE TÜRKİYE OTURUMU YAPILDI
Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda, Türkiye'deki son gelişmeler ve üyelik müzakerelerinin dondurulması talepleri ele alındı. Üyelerin önemli bir kısmının destek verdiği, müzakerelerin geçici olarak askıya alınmasını savunan ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarı perşembe günü oylanacak.
 
ABD'DEN TÜRK MEDYASINA ELEŞTİRİ: 'HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR'
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Türk medyasının çoğu üyesi, darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğuna yönelik düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı" dedi.
 
ESAD'DAN RUSYA'YA GARANTİ
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ülkede Rus projeleri için en iyi koşulları sağlama konusunda garanti verdiğini söyleyen Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Şam ile 'yeşil koridor' anlaşması imzaladıklarını belirtti.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
BAKAN ALBAYRAK: ALMAN ENERJİ ŞİRKETİ TÜRKİYE'YE YENİ YATIRIM YAPACAK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türk ekonomisinin güvenilirlik ve sağlamlığını dünyanın tasdik ettiğini belirterek, Alman enerji şirketi EWE'nin Türkiye'ye 120 milyon avroluk yatırım yapacağını bildirdi.
 
BAKAN ELVAN: İSLAM ÜLKELERİ ARASINDA ALTIN BORSASI KURULMASI 1-2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Kalkınma Bakanı Elvan "İslam ülkeleri arasında Altın Borsası kurulması konusunda çalışmalar devam ediyor. Henüz netleşen bir takvim yok. Fakat 1-2 yıl içinde Altın Borsası ile ilgili çalışmaların tamamlanıp uygulamaya geçeceğini düşünüyoruz" dedi.
 
TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ KASIMDA YÜZDE 7 DÜŞTÜ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılı Kasım ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini açıkladı. 3 aydır üst üste düşüş gösteren tüketici güven endeksi, kasım ayında yüzde 7'lik kayıp yaşadı.
 
ERDEMİR'DE GREV YAPMA KARARI ALINDI
Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (Erdemir) grev yapma kararı alındığını bildirdi.
 
İHSAN KALKAVAN İÇİN YAKALAMA KARARI
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, iş adamı İhsan Kalkavan hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yakalama kararı çıkarıldı.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
TÜRKİYE'NİN EUROBASKET 2017'DE RAKİPLERİ BELLİ OLDU
Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı EuroBasket 2017 kura çekimi gerçekleştirildi. 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası D Grubu'nda yer alan Türkiye'nin rakipleri Rusya, Sırbistan, Letonya, Belçika ve Büyük Britanya oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.