Türkiye Gündemi 29.12.2016

Türkiye Gündemi 29.12.2016

Gündemden kısa kısa haber başlıkları 29.12.2016

DOLAR-USD: 3.5440
AVRO-EURO: 3.6850
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.3350
ALTIN-GOLD: 129.7000
 
 
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlendi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödülleri takdim etti. Törende sinema dalında Şener Şen, Edebiyat dalında Mustafa Kutlu, Müzik dalında Erol Parlak, Sosyal Bilimler Dalında Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat, Genel Sanatlar dalında Feridun Özgören ödül aldı.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SURİYE’DE ATEŞKES HER AN BAŞLAYABİLİR
Dışişleri kaynakları Suriye'de ateşkes konusunda Türkiye, İran ve Rusya'nın anlaştığını açıkladı. Dışişleri kaynakları Suriye'de ateşkesi bozanlara müeyyide uyulacağını da vurguladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ateşkes her an başlayabilir" dedi.
 
ANKARA’DA KAR TATİLİ
Yoğun kar yağışı ve kış şartları gerekçesiyle bugün birçok kentte okullara kar tatili verildi. Ankara Valiliği de yaptığı açıklamada 29 Aralık Perşembe günü okullara kar tatili ilan edildiğini duyurdu. İstanbul'da kar tatili ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
ANAYASA TEKLİFİNDE "DOĞUŞTAN TÜRK" OLMA HÜKMÜ DEĞİŞTİRİLDİ
Anayasa teklifinde 6. ve 8. madde Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. Cumhurbaşkanının doğuştan Türk olma şartı tekliften çıkartılırken Cumhurbaşkanının kararname yetkisi maddesi de iptal edilecek.
 
YASİN AKTAY: 2017 YILINDA SURİYE'DE ATEŞKES PLANI UYGULANACAK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay: 2017 yılına girdiğimiz zaman Suriye'de bir ateşkesin gerçekleşmesi gibi bir planın uygulamaya sokulmasını istiyoruz
 
"MHP İLE DEĞERLENDİRİP GERİ ÇEKTİK"
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yedek milletvekilliğinin anayasa değişiklik teklifi metninden çıkarılmasına ilişkin "Yapılan değerlendirmelerde gördük ki Türkiye’deki demokratik sistem içinde çok fazla sayıda Mecliste vekil boşalması olmamış, çok fazla istikrara ilişkin bir vurgu olmamış. Konuyu MHP ile değerlendirip bunu tekliften çekmiş olduk." dedi.
 
CHP, ASGARİ ÜCRET TEKLİFİNİ AÇIKLADI
CHP Emek Büroları, 81 ilde yaptığı ortak basın açıklamaları ile CHP'nin asgari ücret teklifini kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, asgari ücretin en az bin 750 Türk Lirası olması gerektiği belirtildi.
 
KILIÇDAROĞLU: ORTADOĞU BATAKLIĞINDAN EN ERKEN 9-10 YILDA ÇIKARIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye politikasını, “PKK’nın bizim güneyde boydan boya bir hat oluşturmasını engellemek için gittik oraya. İyi de sizin ta aşağılarda ne işiniz var? Rakka’ya gidecekmişiz. Bu şehitlerin hesabını kim verecek? Ortadoğu bataklığının içinde şu anda Türkiye, Türkiye’nin bu bataklıktan çıkmasının süresi en erken 9-10 yıldır” diye eleştirdi.
 
HDP EŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYSEL TUĞLUK TUTUKLANDI
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, "Silah terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklandı.

 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   
 
ABD: ERDOĞAN'IN IŞİD'E DESTEK İDDİASI 'GÜLÜNÇ'
ABD yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyon güçlerinin IŞİD'i desteklediği yönündeki iddiasını "gülünç" diye tanımladı. Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, böyle bir suçlamanın hiç bir temeli olmadığını belirtti.
 
AKINCI: TÜRK ASKERİNİN ADA'DAN ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı önümüzdeki ay Cenevre'de yapılacak olan Kıbrıs görüşmelerinde temel hedefin Ada'nın birleşmesi için referanduma gitme kararı almak olduğunu belirtti. Akıncı Türk askerinin Ada'dan çekilmesinin söz konusu olmadığını da ifade etti.
 
REUTERS: ESAD BİR SONRAKİ SEÇİMDE GÖREVİNİ BIRAKACAK
Reuters'a konuşan kaynaklar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bir sonraki seçimde görevi başka bir Suriye Alevi’sine devretmesi için Türkiye, Rusya ve İran arasındaki görüşmelerin sürdüğünü iddia etti.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
BAKAN TÜFENKCİ: 2017'DE YÜZDE 5'LİK BÜYÜMEYİ YAKALAYACAĞIZ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin yılın son çeyreğinden itibaren büyüme trendine gireceğini ifade ederek, "Bütün olumsuzluklar ve beklentilere rağmen 2017'de yüzde 5'lik büyümeyi yakalayacağız. 2017'nin 2016'dan daha iyi geçeceği muhakkak" dedi.
 
TÜRKİYE PETROL PİYASASI KURULUYOR
EPİAŞ, 2016-2020 Stratejik Planı'nı yayımladı. Buna göre, Enerji Piyasaları İşletme AŞ bünyesinde kurulması planlanan petrol piyasasının 2019'a kadar işleme açılması hedefleniyor.
 
İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI 2011'DEN BU YANA İLK KEZ DÜŞTÜ
TCMB tarafından yayınlanan Konut Fiyat Endeksi'ne göre, İstanbul'da konut fiyatları Ekim ayında 2011'den bu yana ilk kez düşerek bir önceki aya göre yüzde 0.36 geriledi
 
İSTANBUL'DA TAKSİ İÇİN 'İNDİ-BİNDİ' ÜCRETİ GELİYOR
İstanbul'da dolmuşta olduğu gibi taksiye de indi bindi ücreti uygulaması getiriliyor. Takside en kısa mesafe ücreti 8.75 lira olarak belirlendi.
 
AYNES GIDA TMSF'YE DEVREDİLDİ
Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde bulunan Aynes Gıda’nın beş gün önce TMSF denetimine geçtiği öğrenildi. Dün sabah saatlerinde şirket yetkilileri için FETÖ'den tutuklama kararı verilmişti.
 
TÜRKİYE`DEKİ TÜM KFC’LER FRANCHİSE OLUYOR
Dünyanın en büyük fast food işletmecilerinden ABD'li Yum! Brands, Türkiye'deki tüm KFC restoranlarını franchise olarak vermeyi planladığını açıkladı.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
TUZLASPOR 3-2 GALATASARAY
Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nun 4. haftasında Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Tuzlaspor, Galatarasay'ı 3-2 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.