Türkiye Gündemi 30.11.2016

Türkiye Gündemi 30.11.2016

Gündemden Kısa Kısa Haber Başlıkları 30.11.2016


DOLAR-USD: 3.4190
AVRO-EURO: 3.6255
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.2765
ALTIN-GOLD: 130.5000
 
 
ADANA'DAKİ YANGINDA 11 ÖĞRENCİ İLE BİR EĞİTMEN HAYATINI KAYBETTİ
Adana'nın Aladağ İlçesi'nde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı.
 
TSK: FIRAT KALKANI HAREKÂTI'NDA İKİ ASKERLE İRTİBAT KESİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında iki askerle irtibatın kesildiği belirtildi. IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) ise El Bab kasabası yakınlarında iki Türk askerini esir aldığını öne sürdü.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT KIBRIS ÇIKIŞI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AB defterini henüz kapatmış değiliz. Ama karşımızdaki fotoğraf şimdilik bu konuda olumlu yönde beklentilere kapılmamıza izin vermiyor" dedi.  Erdoğan Kıbrıs ile ilgili de ilk kez bu kadar sert bir çıkış yaparak 'istiyorlar ki Kıbrıs'ı tamamen verin, hiç bir şeye karışmayın. Dur bakalım orada o kadar şehit kanı var! neyi veriyorsun..."
 
BAKAN ÇELİK'TEN AB'YE CHARLİE HEBDO ÖRNEĞİ
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerini geçici olarak dondurma kararına tepki gösterdi. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Ömer Çelik, ''Charlie Hebdo saldırısından sonra dayanışma gösteren liderler niçin Ankara'ya gelip de aynı dayanışmayı göstermediler?'' diye sordu.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
BİNALİ YILDIRIM: KENDİMİZİ EN KÖTÜ SENARYOYA HAZIRLADIK
Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti Grup Toplantısı'nda ekonomik gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım piyasalarda yaşanan olayların Türkiye'ye özgü olmadığını ifade ederken, 'Ekonomide en kötü senaryoya göre hazırlandık' dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: “BİNALİ YILDIRIM’A SORUYORUM. 18 ADAYI GERİ ALACAK MISIN?”
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, “Ege’de, egemenliği açıkça Yunanistan’a verilmemiş 18 adamız var. Yunanistan işgal etmiş vaziyette. Burnumuzun dibinde 18 adayı kaybettik. Binali Yıldırım’a soruyorum. 18 adayı geri alacak mısın? Almayacak mısın? Milliyetçi misin değil misin?" dedi.
 
HDP SÖZCÜSÜ AYHAN BİLGEN: MEŞRUİYETİ OLMAYACAK
Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Bilgen, "Metnini açıklamaya bile cesaret etmediğiniz bir anayasa değişikliğini, OHAL koşullarında referandum yaparak geçirseniz bile bu anayasanın meşruiyeti olmayacak" dedi.
 
MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN AK PARTİYE ÇAĞRI: HEMEN MECLİS'E GETİRİN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AP'nin Türkiye ile müzakereleri durdurma kararını eleştirip, AK Parti'ye idam cezasını hemen Meclis'e getirmesi için çağrıda bulundu. OHAL ile ilgili de konuşan Bahçeli, "Terörün kökü kazınıncaya kadar devam etmelidir" ifadesini kullandı.

 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    
 
MEDVEDEV: YILDIRIM'LA RUS METALÜRJİ ŞİRKETLERİNİN TÜRK PAZARINA GİRMESİNİ DE KONUŞACAĞIM
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türk mevkidaşı Binali Yıldırım ile gelecek hafta yapacağı görüşmede metalürji şirketlerinin Türk pazarına girmesi konusunu da gündeme getireceğini açıkladı.
 
MERKEL: AB'NİN DE, TÜRKİYE'NİN DE GÜVENİLİR ORTAKLAR OLDUĞUNA İNANIYORUM
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşmasının uygulanmasında tarafların güvenilir ortaklar olduğunu söyledi.
 
BREZİLYALI FUTBOLCULARI TAŞIYAN UÇAK DÜŞTÜ: 76 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ KURTULDU
Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak Kolombiya'da düştü. Brezilya 1. Lig takımı Chapecoense'li futbolcuların da bulunduğu uçakta 81 kişi vardı. Kazada 76 kişi yaşamını yitirdi. 5 kişi ise sağ kurtuldu.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
TL HAREKÂTI
Kamu ihalelerine TL zorunluluğu gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli para ile ithalat-ihracat olayının da devreye sokulabileceğini söyledi. AVM’lerdeki mağazaların döviz yerine TL ile kiralanması gerektiğine de vurgu yapan Erdoğan, “Burada yeni adımlar atmak suretiyle geçici bir düzenleme gerekirse yapılır. Orada çırpınan, battı batacak durumda olan esnaf var” diye konuştu.
 
TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NDAN TÜRK AKIMI'NA ONAY
Rusya gündemiyle toplanan TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, Türk Akımı'nın da yer aldığı 3 anlaşma kabul edildi. 
 
BAKAN ÖZLÜ: BU YIL İÇİNE PATENT YASASI'NI MECLİSTEN GEÇİRECEĞİZ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mimar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) düzenlediği Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesinde yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde Patent Yasası’nı Meclis’ten geçireceklerini söyledi.
 
FİTCH, YILSONU DOLAR TAHMİNİNİ 3.35 OLARAK AÇIKLADI
Fitch, yıl sonu dolar/TL tahmini 3.35 olarak belirtirken, Türkiye ekonomisi büyüme tahminini ise 2.9 olarak açıkladı. Roubini Global Economics analisti Maya Senussi ise 2017 dolar tahminini 3.70 TL olarak açıkladı.
 
BANKACILIKTA KÂR ARTIŞI YÜZDE 50'Yİ GEÇTİ
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Salı günkü verilerine göre bankacılık sektörünün toplam karı Ocak-Ekim döneminde, bir önceki yılın aynı dönemindeki 21.2 milyar liradan yüzde 51 artarak 32.1 milyar liraya yükseldi.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                 
 
DARICA GENÇLERBİRLİĞİ 1-2 BEŞİKTAŞ
Ziraat Türkiye Kupası D Grubu ilk hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Darıca Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.
 
BANVİT 99-82 BAKKEN BEARS
FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 7. hafta karşılaşmasında Danimarka temsilcisi Bakken Bears takımını konuk eden Banvit, sahadan 99-82 üstünlükle ayrıldı. E grubunda oynanan diğer karşılaşmada Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Alman ekibi MHP Riesen Ludwigsburg'a 89-83 yenildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.