Türkiye Gündemi ve Gündemden Kısa Haber

Türkiye Gündemi ve Gündemden Kısa Haber

Türkiye gündemi ve gündemden haber özetleri.

YARALANAN 3 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU

Şemdinli'deki terör saldırısında yaralanan asker ile Van'da zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan asker kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Diyarbakır'daki yaralanan polis memuru Erbaş da GATA'da şehit düştü.

DÜNYANIN GÖZ BU ZİRVEDE

Türkiye, tarihte ilk kez yapılacak olan Dünya İnsani Zirvesi’ne 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Küresel insani yardım politikalarının belirleneceği tarihi zirveye için geri sayım başladı.

POLİTİKA

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI TEKLİFİ 376 OYLA KABUL EDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi 376 oyla kabul edilerek yasalaştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: REFERANDUMA GİDİLSEYDİ MİLLET YÜZDE 80'LE BİR DERS VERECEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size, millet en az yüzde 70, yüzde 80'le bir ders verecekti." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YUMURTALI SALDIRI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara Kocatepe Camii'ndeki 2 şehidin cenaze töreninde yumurtalı protesto yapıldı. Kılıçdaroğlu, "Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz" dedi. Yumurtalı protestoyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

HDP EŞ GENEL BAŞKANLARI’NDAN ‘DOKUNULMAZLIK’ AÇIKLAMASI

Dokunulmazlık teklifinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından, toplanan HDP Grubu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş açıklama yaptı: “Hiçbir arkadaşımız gönüllü olarak ifade vermeye gitmeyecek. Burası halkın malıdır. Kimsenin malı değildir.”

MHP KARARINI ANAYASA MAHKEMESİ VERECEK

MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarında son kararı Anayasa Mahkemesi (AYM) verecek. Yargıtay, kurultay dosyasını AYM'ye taşıdı.

DÜNYA

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ PİRİ'DEN DOKUNULMAZLIK TEPKİSİ: TARİHİ BİR HATA

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin vize serbestisini kolaylaştırmayacağını söyledi.

AB'DEN VİZE SERBESTİSİNE "FREN" HAZIRLIĞI BAŞLIYOR

AB üyesi ülkeler, vize serbestisi anlaşmalarını askıya almayı sağlayacak fren sistemi ile ilgili olarak Avrupa Parlamentosuyla müzakerelere başlamaya karar verdi.

RUSYA'DAN AB'YE REST

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksander Ulyukaev, Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırımları uzatması halinde, Rusya’nın da AB’ye karşı yaptırımları uzatmaya hazır olduğunu söyledi.

RUSYA'DAN ABD'YE TEKLİF: EL NUSRA'YI BİRLİKTE VURALIM

Rusya, ABD ve koalisyon ülkelerine 25 Mayıs'tan itibaren Suriye'de ortak hava harekatı düzenleme teklifinde bulundu.

DÜŞEN MISIR HAVAYOLLARI UÇAĞINDAN İLK PARÇALAR BULUNDU

Paris'ten Kahire'ye uçarken Akdeniz üzerinde kaybolan uçağın enkazından ilk parçalara ikinci gün ulaşıldı. Mısır ordusu, İskenderiye'nin 290 kilometre açıklarında parçaları bulduklarını duyurdu.

EKONOMİ

UNİCREDİT 'VARLIK SATIŞI' PLANLIYOR

İtalya’nın en büyük bankası UniCredit sermayesini güçlendirmek için varlık satışını değerlendiriyor. UniCredit, aralarında Yapı Kredi, Polonya merkezli Bank Pekao ve aracı kurum Finecobank'ın da bulunduğu varlıklarında hisse satışı olasılığını değerlendiriyor.

VESTEL, GÜNEY KORE'YE İHRACATA BAŞLIYOR

Geçen yılın ilk çeyreğini zararla kapatan Vestel, yüzde 27’lik ihracat artışının da ivmesiyle bu yıl 251 milyon TL faaliyet karı açıkladı. Vestel ihracat pazarları arasına, dünya lideri rakiplerinin bulunduğu Güney Kore’yi de dâhil etti.

MOODY'S: KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Moody's, Türkiye'de konut fiyatlarındaki artışın uzun süre devam etmesini mümkün görmüyor. Türkiye'deki konut fiyatları artışının sürdürülebilir olmadığını belirten kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, piyasanın yumuşak bir iniş yapacağı ihtimalini de paylaştı.

KREDİ KARTI FAİZLERİ DEĞİŞMEDİ

TCMB kredi kartı işlemlerinde bankaların uygulayacağı azami faizlerde değişiklik yapmadı. TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, kredi kartı işlemlerinde 1 Temmuz'dan itibaren aylık azami akdi faiz oranları TL için eskisi gibi yüzde 2.02, yabancı para için yüzde 1.62 olacak

SOCAR TÜRKİYE, PETKİM'DEKİ PAYINI SATIYOR

Socar Turkey Enerji, Petkim'de doğrudan sahip olduğu ve sermayenin yüzde 5.32'sine denk gelen 79.8 milyon lira nominal hissesinin tamamının borsada satışa konu edilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvurdu.

SPOR

SERVET TAZEGÜL AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 68 kilo finalinde Alman sporcu Hamza Adnan Karim'i 6-5 yenen Servet Tazegül, üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu oldu.

UŞAK SPORTİF - FENERBAHÇE: 64-81

Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off turu çeyrek finalinde Uşak Sportif'i iki maçta da mağlup eden Fenerbahçe, seride 2-0'lık üstünlüğü yakalayarak yarı finale yükseldi.

PINAR KARŞIYAKA - GALATASARAY ODEABANK: 62-65

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında deplasmanda Pınar Karşıyaka’yı 65-62 mağlup eden Galatasaray Odeabank, seride 1-1 eşitliği yakaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.