Türkiye Gündeminde Bugün Neler Var?

Türkiye Gündeminde Bugün Neler Var?

Türkiye gündeminde 5 Mayıs 2017'de neler var?

DIŞİŞLERİ'NDEN YUNANİSTAN'A TEPKİ: 'İLİŞKİLERİMİZİ ETKİLEYECEK'
Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan'ın darbecileri iade etmemesi ilişkilerimizi etkileyecek. Kararın siyasi saiklerle alındığı açıktır" açıklamasını yaptı.
 
12 EYLÜL DARBESİNE İLİŞKİN DAVA DÜŞTÜ
Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül 1980 askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın, sanıkların ölmeleri nedeniyle düşürülmesini kararlaştırdı.
 
KURTULMUŞ: 'AÇIK BİR ŞEKİLDE BUGÜN DÜNYADA İSLAM DÜŞMANLIĞI VARDIR'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İslam karşıtlığının bir fobi değil, "üretilmiş bir korku" olduğunu belirterek "Onun için lütfen buna İslamofobi demeyelim, açık bir şekilde bugün dünyada İslam karşıtlığı, İslam düşmanlığı vardır" dedi.
 
ÖMER FARUK KAVURMACI TAHLİYE EDİLDİ
İş adamlarına yönelik FETÖ soruşturmasında tutuklanan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edildi.
 
POLİTİKA  
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BENİM ADIMA SADECE CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KONUŞUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim adıma, sevgili gençler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü konuşur. Başka kimse benim adıma söz sahibi değildir, konuşamaz. Kim konuşuyorsa, onlar fitne üretiyor." dedi.
 
BAKAN BOZDAĞ: KILIÇDAROĞLU 'HEM SUÇLU HEM DE GÜÇLÜ' TANIMINA UYMAKTADIR
Adalet Bakanı Bozdağ, "YSK başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'hem suçlu hem de güçlü' tanımına uymaktadır." ifadesini kullandı.
 
CHP VE HDP'DEN HSK KARARI
CHP ve HDP, Hâkimler Savcılar Kurulu ( HSK) üyelik seçimi için Anayasa ve Adalet Komisyonu'nda kurulan alt komisyona üye vermeyecek. 
 
CHP'Lİ PEKŞEN'DEN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURU
CHP'li Haluk Pekşen, "halk oylaması sürecinde seçme hakkı ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla, seçimin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.
 
FİKRİ SAĞLAR: BEN UYARI GÖREVİMİ YAPIYORUM
Hakkında disiplin soruşturması açılması kararlaştırılan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ''Ben uyarı görevimi yapıyorum. Biz seni atıyoruz dememeliler'' ifadesini kullandı. NTV yayınında konuşan Fikri Sağlar, kurultayda genel başkanlığa aday olabileceği sinyalini de verdi.
 
DÜNYA
ABD'DEN PYD/PKK’YA ARAÇ VE ASKER DESTEĞİ

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri, ABD'nin 48 askeri araç ve 250 askerden oluşan bir konvoyunun terör örgütü PYD/PKK’nın kontrolündeki Malikiye'ye ulaştığını bildirdi.
 
ASTANA'DA SURİYE İÇİN 'ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİ' ANLAŞMASI
Garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran, Astana görüşmelerinde Suriye'de güvenli bölgeler için anlaştı. İdlib eyaletinin tamamı çatışmasızlık bölgesi ilan edilirken Lazkiye, Halep, Hama, Humus, Doğu Guta, Dera ve Kuneytra'nın da bazı bölgeleri güvenli bölge kapsamına alındı.
 
YUNANİSTAN SON TÜRK ASKERLERİNİN İADE TALEBİNİ DE REDDETTİ
Yunanistan Yüksek Mahkemesi, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan ve Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu iki askerin daha iadesini reddetti.
 
EKONOMİ     
HURDA ARACA VERGİ AFFI

1997 model ve daha eski taşıtların hurdaya ayrılarak tescil kaydının silinmesi durumunda, ödenmemiş olan vergi cezaları ile tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilecek.
 
UNİLEVER’DEN KONYA’YA 350 MİLYONLUK EUROLUK YATIRIM
Konya’ya ilk fabrika yatırımını 2013’te 95 milyon Euro’ya gerçekleştiren hızlı tüketim mamülleri üreticisi Unilever, 350 milyon Euro’luk yeni yatırımıyla ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasının da açtı. 
 
TÜRK AKIMI PROJESİNDE İNŞAAT BAŞLIYOR
Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde boru hattının inşasına yönelik çalışmalarını tamamladığı ve inşaata önümüzdeki günlerde başlayabileceği bildirildi.
 
BTK BAŞKANI AÇIKLADI: EK ÜCRET ÖDENMEYECEK
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Adil Kullanım Noktası tarifelerden faydalanan bütün abonelerin, Adil Kullanım Noktası (AKN) ile belirlenen veri miktarına ulaştıklarında hiçbir ek ücret ödemeyeceklerini söyledi.
 
TELİA, TURKCELL'DE HİSSE SATTI
Turkcell'in ana hissedarlarından Telia Company, Turkcell'in sermayesinin yüzde 7'sine karşılık gelen, doğrudan sahip olduğu 155 milyon adet hisseyi hisse başına 11.45 liradan kurumsal yatırımcılara sattı.
 
MİGROS HİSSELERİNDE SATIŞ
Anadolu Endüstri Holding, Migros'taki payını artırıyor. Şirket diğer ortaklardan yüzde 19.5 oranındaki hisseyi 509 milyon liraya alarak Migros'taki payını yüzde 50'ye yükseltecek.
 
SPOR
MİNDERDE İKİ ALTIN MADALYA

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, kadınlarda serbest stilde ise 75 kiloda Yasemin Adar altın madalyanın sahibi oldular.
 
FENERBAHÇE FİNALDE
Fenerbahçe, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final Serisinde karşılaştığı Galatasaray’ı 3-0’la geçti ve adını finale yazdırdı.
 
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ FİNALDE
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Yakın Doğu Üniversitesi, deplasmanda Beşiktaş'ı 74-59 yenerek, seride 3-0 öne geçti ve finale yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.