Türkiye Gündeminden Kısa Haber Başlıkları

Türkiye Gündeminden Kısa Haber Başlıkları

Türkiye gündeminde bugün neler var?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ALMANYA VE HOLLANDA'YA CEVAP
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte’ye cevap vererek, “Ya ben patron değilim zaten. Benim ülkemin patronu millettir millet. Sen daha demokrasiyi öğrenememişsin” dedi. Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de sert tepki gösterdi ve "Almanya'nın şansölyesi de Hollanda'nın yanında yer alıyor sana yazıklar olsun. Demek ki sen de aynı kafadasın." diye konuştu.
 
HOLLANDA'DAN SEYAHAT UYARISI, TÜRKİYE'DEN İKİ NOTA
Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesiyle tırmanan ziyaret krizi sonrası Hollanda'ya iki nota verildiğini açıklarken, Hollanda hükümeti ise vatandaşlarına Türkiye için seyahat uyarısı yaptı.
 
KURTULMUŞ: HOLLANDA İLE ÜST DÜZEY İLİŞKİLER ASKIYA ALINDI
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hollanda, yaptıklarını bir şekilde telafi edene kadar üst düzey ilişkilerin ve planlanmış toplantıların, üst düzey resmi görüşmelerin askıya alınması, bunların bir müddet tehir edilmesi kararlaştırılmıştır." dedi.
 
BAKAN ÇELİK'TEN AB'YE YANIT: SIĞINMACI ANLAŞMASI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ
Avrupa Birliği, Türkiye'ye Hollanda ile durumu daha da kötüleştirecek aşırı yorumlardan kaçınması çağrısında bulundu. AB Bakanı Ömer Çelik ise AB ile yapılan sığınmacı anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
POLİTİKA  
HOLLANDA'YA KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Siyasi parti genel başkanlarımızı, bütün bakanlarımızı, bütün milletvekillerimizi 18 Mart'ta Çanakkale'ye davet ediyorum. Çanakkale'den verilecek birlik görüntüsü, aynı zamanda Hollanda'ya verilecek en iyi cevap da olacaktır" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: HOLLANDA İLE İLİŞKİLERİN TAMAMINI ASKIYA ALIN
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İktidar tamam, muhalefet destek veriyor, sonuna kadar destekliyoruz, niye o zaman gereğini yapmıyorsun? Hollanda ile ilişkilerin tamamını alın askıya. Almıyorlar." dedi.
 
BAHÇELİ: 'TÜRKİYE-HOLLANDA İLİŞKİLERİNİ GERENLERİ SANDIKTA UNUTMAYIN'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Hollanda'da yaşayan soydaşlarımıza, vatandaşlarımıza sesleniyorum, Türkiye-Hollanda ilişkilerini gerenleri sandıkta unutmayın." dedi.
 
AVRUPA'DA REFERANDUM ÇALIŞMALARININ ENGELLENMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
HDP Parti Meclisi sonuç bildirisinde, "Referandum çalışmalarının Avrupa ülkelerinde sürdürülmesinin engellenmesi demokratik teamüller ve ifade özgürlüğü açısından kabul edilebilir değildir. Bu tutumları kınıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

DÜNYA   
ALMANYA'DA 'ÇİFTE VATANDAŞLIK SONA ERSİN' TALEBİ

Almanya ve Türkiye arasında tırmanan 'toplantı' gerginliği çifte vatandaşlığı yeniden tartışmaya açtı. Almanya'da İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings dâhil bazı siyasetçiler, çifte vatandaşlığın sonlandırılmasını istiyor.
 
MERKEL'DEN HOLLANDA'YA 'TAM DESTEK'
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hollanda için yaptığı 'Nazi benzetmesi'ni 'kesinlikle kabul edilemez' diye niteledi. Merkel, Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte'ye 'tam destek' sözü verdi.
 
EKONOMİ  
ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 9'U AŞTI

Enflasyonun çift haneye ulaşması ve yüksek enflasyonun bir süre daha görülecek olması, TCMB Beklenti Anketi'ne de yansıdı. Yılsonu enflasyon tahmini yüzde 9'un üzerine çıktı. 
 
CARİ AÇIK OCAK'TA 2.76 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre cari işlemler açığı, önceki aya göre gerilerken geçen yılın Ocak ayına göre 561 milyon dolar artarak 2.762 milyon dolar oldu. Bunun sonucunda, oniki aylık cari işlemler açığı 33.163 milyon dolar oldu. 
 
İŞ’TE ARABULUCU DÖNEMİ
İşçi-işveren uyuşmazlıklarında davadan önce arabulucuya gitmek zorunlu hale geliyor. Hazırlanan taslağa göre, arabulucu görüşmeleri üç haftada sonuçlanacak ve yıllar süren davalar son bulacak.
 
KÜLTÜR SANATTA KDV İNDİRİMİ BAKANLAR KURULU’NA GİDİYOR
28 yıl sonra yapılan Kültür Şurası’nda tüm katılımcıların ortak paydada buluştuğu iki konu oldu: Kültür ve sanata ayrılan bütçenin artırılması ve KDV’lerin düşürülmesi. Bakanlık iki talebi de Bakanlar Kurulu’na taşıyacak.
 
‘GÜNEŞ’Lİ GÜNLER YAKIN
Güneş enerjisi şirketleri bu yıl Türkiye’nin emekleme safhasını geçip atağa kalkmasını  bekliyor.  Ayrıca hazirandan itibaren EPDK’nın yayınlaması beklenen yönetmelikle evinin çatısına güneş panelleri kurarak elektriğini kendi üretmek isteyenlerin de işlemleri kolaylaşacak. 
 
NÜKLEER DEVİ TÜRK ŞİRKETE ORTAK OLDU
Fransız Assystem Türk mühendislik şirketi Envy'nin yüzde 51 ortağı oldu. Envy hâlihazırda Akkuyu ve Sinop nükleer santral projelerinin saha mühendisliği çalışmalarını yürütüyor.
 
SPOR 
DEMİR İNŞAAT BÜYÜKÇEKMECE-ANADOLU EFES: 52-79

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 21. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece’yi 79-52 mağlup etti.
 
DARÜŞŞAFAKA 71-68 BEŞİKTAŞ SOMBO JAPAN
Türkiye Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş, sahasında Beşiktaş Sompo Japan'ı James Anderson'ın bitime 0.3 saniye kala attığı 3'lükle 71-68 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.