Türkiye hindi etini yeniden keşfediyor

Türkiye hindi etini yeniden keşfediyor

Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, “Hem sağlık açısından, hem de et tüketiminde çeşitlilik için hindi etine ağırlık vermeliyiz” açıkamasında bulundu.

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindi etinde üretim 2018’de yüzde 33 artış gösterdi. Bu hızlı büyümeye rağmen Türkiye’de hindi eti tüketiminin istenen ölçüde olmadığını söyleyen Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, “Hem sağlık açısından hem de et tüketiminde çeşitlilik için hindi etine ağırlık vermeliyiz” dedi.

Genellikle yılbaşında tüketilen hindi etinde 2018’de ulaşılan rakamlar sektörün geleceği için ümit verdi. 2018’de toplam hindi eti üretiminin 70 bin ton civarında gerçekleşeceğine dair beklenti, pazarın bir önceki yıla göre yüzde 33 oranında büyüyeceğini gösteriyor. 

2025 HEDEFİ 120 BİN TON

Bu artış oranlarının Türkiye’nin 2025 yılı için koyduğu 120 bin tonluk hindi üretim hedefi için umut verdiğini belirten Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, “Türkiye’de kişi başına 600 gram tüketimi olan hindi etinin, Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında ülkemizde de kişi başı 6-7 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var. Bu hedefe ulaşmamız halinde et tüketiminde oluşacak çeşitlilik sayesinde kırmızı ve beyaz etteki fiyat baskısı da azalacaktır” dedi. 

SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ

İnsan sağlığı için içerdiği vitamin ve minerallerle birçok protein kaynağından daha yararlı olan hindi etinin bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini belirten Tunç Tuncer, “Kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor ve mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor. İçerdiği yağ oranının oldukça düşük olması nedeni ile salatalarda ve akşam yemeklerinde sık sık tüketilebilen sağlıklı bir seçenek. Hindi eti, besin içeriği açısından kırmızı ve beyaz ete göre çok daha avantajlı. Kolesterol ve kalori değeri daha düşük, protein değeri ise daha yüksek B1 ve B2 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağı” değerlendirmesinde bulundu. 

GÜVENİLİR MARKALAR TERCİH EDİLMELİ

Türkiye’nin dünya ve AB standartlarına uygun ilk entegre et tesisini 1985 yılında hizmete açtıklarını belirten Tuncer, hindi üretiminde sürdürülebilir kalite ve sağlık yaklaşımını yemden başlayarak kesime kadar hassasiyetle uyguladıklarını vurguladı. Tuncer, “Topluluk şirketimiz Çamlı Yem’deki kuluçkahanemizden elde ettiğimiz civcivleri, hayvan refahına en üst seviyede önem vererek barındırıyor ve besliyoruz. Yine kendi yem fabrikamızda en modern teknolojinin kullanıldığı hatlarda kümeslerdeki hindilerimize protein açısından zengin ve ihtiyaç duyduğu enerjiyi içeren yemler veriyoruz” dedi.

Yılbaşı dolayısıyla hindi tüketiminin arttığı bu dönemde tüketicilerin dikkatli olması ve sağlıksız koşullarda üretilen hindilerin tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Tuncer, “Tüketicilere önerimiz  güvenilir markaların ürünlerini tercih etmeleri. Alınan ambalajlı ürünlerde mutlaka üretim ve son tüketim tarihinin kontrol edilerek satın alınması şart. Ayrıca, hindi eti alındıktan sonra hemen pişirilmesi gerekiyor ya da buzdolabında muhafaza edilmeli. Buzdolabında 0 ila +4 derecede son kullanma tarihine kadar saklanabilir” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.