Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliği fırsatları İZTO’da değerlendirildi

Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliği fırsatları İZTO’da değerlendirildi

Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliklerinin artırılması amacıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir’in Almanya ile olan ticaretinde ihracat fazlası veren bir kent olduğunu görüyoruz" dedi.

Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliklerinin artırılması amacıyla yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Manfred Schröer iki ülke arasındaki ticaretin hızla büyüdüğüne dikkat çekti. Özgener, dünyada sayılı sağlık turizm merkezlerinden biri haline gelme potansiyeline sahip olan İzmir’in Alman vatandaşlar için bir sağlık üssü olabileceğini söylerken; Schröer, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde yatırım yapmak isteyen Türk firmaların, 100 milyonluk tüketiciye ulaşarak dünyanın en büyük pazarına girme şansını elde edebileceğini ifade etti.

almanya-kuzey-ren-vestfalya-eyaletinin-bir-yatirim-ve-ticaret-merkezi-olarak-sundugu-firsatlar-toplantisi.jpeg

YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

“Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatlar” Toplantısı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Manfred Schröer’in açılış konuşmalarıyla başladı. NRW Global Business Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya ve NRW Global Business Türkiye Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Akın Okumuş’un bir sunum gerçekleştirdiği toplantıya, T.C. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, İzmir Ticaret Odası Meclis Katip Üyesi Ali Yaramışlı ve 100’ün üzerinde İzmir Ticaret Odası üyesi katıldı.

mahmut-ozgener.jpeg

ÖZGENER: BİRLİKTE ÇALIŞARAK RAKAMLARI BÜYÜTEBİLİRİZ

Türkiye ile Almanya arasındaki ticaretin son 5 yılda hız kesmeden büyüdüğüne dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Bu bağlamda, 2023 yılında ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin 49.6 milyar dolar ile bu zamana kadarki en yüksek seviyesine ulaştığını memnuniyetle belirtmek isterim. Toplam hacme baktığımızda, Türkiye’nin Almanya’ya ihracatının 21 milyar dolar, ithalatının ise 28.6 milyar dolar olduğunu görüyoruz. İzmir özelinde değerlendirdiğimizde ise; İzmir’in Almanya ile olan ticaretinde ihracat fazlası veren bir kent olduğunu görüyoruz. Aynı tabloyu ulusal verilere yansıtmak bizlerin elinde. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri birlikte çalışarak karşılıklı denge içerisinde büyütebiliriz” dedi.

TÜRKİYE-ALMANYA ARASINDAKİ SAĞLIK TURİZMİNİ GÜÇLENDİRELİM

İki ülke arasında işbirliği gerçekleştirebilecek sektörler hakkında bilgi veren Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Alman vatandaşlarının yaşam süresinin uzun olması ile birlikte; ülkede sağlık yatırımlarının kısıtlılığının tedaviye ulaşma sürelerinin uzamasına neden olduğunu görüyoruz. İzmir, nitelikli kamu ve özel sağlık kuruluşları, uygun iklim koşulları termal tedavi ve konaklama olanaklarına sahip bir kent. Kentimizin “iyi yaşam” temasından hareket ederek dünyada sayılı sağlık turizm merkezlerinden biri haline gelme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada İnciraltı bölgesinin bu vizyon doğrultusunda değerlendirilmesiyle önemli bir adım atılacağı kanaatindeyiz. Bu durumdan kendimize görev çıkararak, Türkiye ile Almanya arasındaki sağlık turizmini güçlendirecek girişimlere destek verebileceğimizi ve birlikte projeler geliştirebileceğimiz kanaatindeyim.”

ralf-manfred-schroer.jpeg

SCHRÖER: 100 MİLYON TÜKETİCİYE ULAŞMAK MÜMKÜN

Konuşmasında Almanya’nın Türkiye’nin en büyük ihracat partneri konumunda olduğuna dikkat çeken Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Manfred SCHRÖER, “Binlerce Türk şirketi Almanya’da faaliyet gösterirken Türkiye’de de 8000 Alman şirketi bulunuyor. 18 milyonluk nüfusu ile GSYİH’nın %22’sine sahip olan ve Almanya’nın sanayi merkezi niteliğindeki Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde 300 Türk şirketi ve 4 Türk Konsolosluğu mevcut. Avrupa’nın tam ortasında yer alan Eyalette yatırım yapmak isteyen firmalar, 100 milyonluk tüketiciye ulaşarak dünyanın en büyük pazarına girme şansını elde edebilir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.