Türkiye İnovasyon Lideri Sun Tekstil

Türkiye İnovasyon Lideri Sun Tekstil

Sun Tekstil Ar-GE Merkezi Türkiye'nin inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’de Türkiye 2. si oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve uluslararası yönetim danışmanlığı firması IMP3rove Academy işbirliğiyle gerçekleştirilen inovasyon geliştirme programı İnovaLİG de Sun Tekstil Ar-GE Merkezi, “İnovasyon Yaşam Döngüsü Süreçleri” kategorisinde Türkiye 2. si oldu.

Tüm Türkiye’den yapılan 971 başvuru arasında dört farklı değerlendirme aşamasını tamamlayarak elde ettiği ödülle Sun Tekstil, ticari başarısı , yönetim  biçimi, teknolojisi ve kurumsal sürekliliği ile çalışanların ve ülkemizin insanlarının gurur duyduğu örnek bir firma olma misyonunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Sun Tekstil Ar-GE Merkezi, 2009 yılı Ağustos ayında Ar-Ge Merkezi kurulmuş ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 9 Ocak 2010 tarihinde Ar-Ge Merkezi belgesi onaylanmıştır.  Bugün müşteri istekleri, mevcut moda akımları ve global düzeydeki teknolojik gelişmeler doğrultusunda, müşteri hafızasında iz bırakacak şekilde, ürünlerin ticari başarısını da göz önünde bulundurarak, araştırma geliştirme faaliyetlerini uluslararası alanda sürdürmektedir.

6-9 Aralık 2017 tarihleri arasında TİM’in Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlediği İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “6. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası”kapsamında 9 Aralık Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen ödül törenin de; Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak ve TİM Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi tarafından takdim edilen ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sabri Ünlütürk aldı.

Sun Tekstil Ar-GE Merkezi, Sun Grup çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Sun Grup, temelleri 1987 yılında Sun Tekstil ile atılan ve 1989 yılında gerçekleştirdiği ilk ihracat ile bugün Dünya tekstil pazarının tercih edilen markası olarak yoluna devam etmektedir. Sun Tekstil, Türkiye tekstil sektöründe yarattığı katma değer ile 2016 Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları arasında 314. sırada yer almaktadır. Sun Grup bünyesinde Sun Tekstil markasının yanında hazır giyim markası Jimmy Key, tekstil üretim markası Ekoten Tekstil, teknik tekstil pazarında faaliyet gösteren Ames ve TDU yatırımları ile Türk ve Dünya tekstil sektöründe öncü olma misyonuyla faaliyetlerine devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.