Türkiye İsveç ilişkilerinde kredi iddası

Türkiye İsveç ilişkilerinde kredi iddası

Gazeteci Seymour Hersh, ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması karşılığında 11-13 milyar dolar büyüklüğünde bir IMF kredisi sözü verdiğini ileri sürdü.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta 11-12 Temmuz'da yapılan NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasına hangi taahhüt ve sözlerin sebep olmuş olabileceği tartışılırken, gazeteci Seymour Hersh, ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması halinde, ülkeye 11-13 milyar dolarlık bir Uluslararası Para Fonu (IMF) kredisi sözü verdiğini iddia etti.

a.jpg

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, “Erdoğan'ın dönüşü hakkında kendisine farklı ve gizli bir hikaye anlatıldığını” söyleyen Hersh, "Biden, Türkiye'ye çok ihtiyacı olan 11-13 milyar dolar bandında IMF kredisi sözü vermiş. Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir yetkili bana 'Biden'ın bir zafer kazanması gerekiyordu ve Türkiye ciddi bir ekonomik darboğazda' dedi" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin haberinde ABD'de 2024 yılında yapılacak Başkanlık Seçimi'nin yaklaştığını ve Cumhuriyetçilerin adayının eski başkan Donald Trump, Trump'ın başkan yardımcısı adayının ise Robert F. Kennedy Jr. olma olasılığının Demokratlarda paniğe sebep olduğunu kaydeden gazeteci Seymour Hersh, "Demokratların akut anksiyetesinin gerçek işaretlerine gelecek olursak; Joe Biden, bu hafta, NATO zirvesinden önce, bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın altını üstüne getirdi ve İsveç'in NATO üyeliğine desteğini açıklayarak Vladimir Putin ile ters düşmesini sağladı" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.