Türkiye-Libya İş Konseyi ticari ataşeyi önemsiyor

Türkiye-Libya İş Konseyi ticari ataşeyi önemsiyor

Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, yıllık ticaret hacmini kısa vadede 5 milyar dolar, uzun vadede 10 milyar dolar bandına çıkarma hedefi kapsamında Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) Libya’da akredite edilmesini çalıştıklarını söyledi.

Türkiye ile Libya arasındaki ticari hacmin gelişmesi için faaliyetlerini sürdüren DEİK / Türkiye-Libya İş Konseyi, ülkedeki istikrarın sağlam zemine oturmasıyla birlikte temaslarını artırdı. İki ülke arasındaki yıllık ticaret hacmini kısa vadede 5 milyar dolar, uzun vadede ise 10 milyar dolar seviyelerine çıkarma hedeflerinin olduğuna değinen Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, “Afrika’da ikili ilişkiler çok önemlidir. Libya’da da işlerimiz ikili ilişkilere dayanıyor ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle ilişkilerimiz güçlü şekilde devam ediyor. Dolayısıyla Türk iş insanlarımızın ülkedeki yatırımlarının artması için öncelikle TSE’nin Libya’da akredite edilmesi şart. Libya şu an ticari ve siyasi açıdan TSE akreditasyonuna hazır. Konuyla ilgili bakanlığımıza bir yazı gönderdik, takibini sürdürüyoruz” dedi.

“Vizelerin kalkmasıyla birlikte THY seferleri başlayacak”

Libya ile vizelerin kaldırılması konusunda da görüşmelerin devam ettiğini belirten Başkan Karanfil, “Vize uygulamalarında sağlanacak kolaylıklar, hem ticaret hem de yatırım ilişkilerinde Türk şirketlerini güçlü bir konuma getirecek. Vizelerin kalkmasıyla birlikte Türk Hava Yolları’nın (THY) Libya’ya tekrar yoğun seferler başlatma beklentimiz var. Bundan öncesinde THY Libya’ya haftada 50’den fazla sefer yapıyordu. Bu sorunun en kısa zamanda çözüleceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

ykb-murtazakaranfil.jpg

Türkiye-Libya İş Konseyi olarak Libya’da hayata geçirilmesi planlanan işlere odaklandıklarını, yatırım ve ticari emtia ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını belirten Karanfil, “Libya’ya ticari ataşemizin atanması ticari faaliyetlerimizin güçlenmesi açısından oldukça sevindirici bir gelişme. Libya gibi stratejik konumda yer alan bir ülkede ticari ataşemizin olması sayesinde yatırımcılarımız bir başka ülkeden aldığı ürünün satışını Libya’da kolaylıkla gerçekleştirebilecek. Bu adımları networkümüzün gelişmesi açısından önemli buluyoruz” diye konuştu.

Lojistik üs çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Libya’da eksik kalan projeleri tamamlama ve yeni projeler üstlenme konusunda Türk özel sektörünün hevesli olduğunu vurgulayan Karanfil, Misurata şehrinde kurulması planlanan lojistik üssün ülkenin ekonomik kalkınması açısından önem arz ettiğini kaydetti. Karanfil, söz konusu projenin teknik ve mali detaylarının masaya yatırıldığını söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.