Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bergama'da

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bergama'da

Geçtiğimiz yıllarda Oryantiring Mili Takım ve Sporcu Gelişim Kamplarına da ev sahipliği yapan UNESCO’nun 999’uncu Dünya Mirası Bergama, 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1.Kademe Yarışlarına ev sahipliğinde..

Türkiye Oryantiring Federasyonu, Bergama Belediyesi ile Bergama Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliği ve destekleriyle yapılacak olan şampiyona 26 Kasım Cumartesi Günü saat 10’da Kozak Uzun Çınarlı Mesire Alanı’nda ‘Uzun Mesafe Yarışları’ ile başlayacak. Akşam saat 19’da Cumhuriyet Meydanı’nda ise ‘Gece Oryantiring Yarışı’ devam edecek. 27 Kasım Pazar Günü ise Kozak Yaylası Karnakçı-Güreş Alanı Mevkiinde saat 10’da ‘Orta Mesafe Yarışları’ ile sona erecek.


Yaklaşık 70 spor kulübünün 1200 sporcu ile katılımının beklendiği şampiyonayı yoğun bir doğasever kitlesi de takip edileceği tahmin edilirken, ilçedeki otellerinde dolması bekleniyor. 


SPORCULAR 3 GÜN BOYUNCA İLÇEDE KONAKLAYACAK


Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından şampiyona ile ilgili yapılan açıklamada; “Daha çok ormanlık alanlarda yapılan bu spor dalında, Şampiyonanın Bergama ilçesine verilmesinde; Bergama’nın coğrafi, tarihi ve jeopolitik konumu, önemli bir rol oynamıştır. 3 gün boyunca ilçede konaklayacak olan ekipler Bergama’yı tanıma fırsatı bulacaklardır. Bergama’nın tanıtılmasında büyük rol oynayacağı değerlendirilen Oryantiring şampiyonasının, aynı zamanda tarihi, turistik, folklorik, ticari ve tarım ürünlerinin de tanınması noktasında farkındalık yaratacağı öngörülmektedir” denildi.


TURİZME VE TANITIMA KATKI SAĞLAYACAK


Yapılacak olan şampiyonaya ilişkin değerlendirme yapan ve herkesi şampiyonaya davet eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bergama Belediyesi olarak çocuklar her zaman önceliğimiz olmuştur. Eğitimde ve sanatta olduğu gibi sporda da geleceklerine yön verecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını da görüyoruz. Geçtiğimiz ay Badminton takımımızdan 2 çocuğumuz Balkan Şampiyonu oldu. Taekwondo’da Türkiye dereceleri aldık. Oryantiring takımımızda geçtiğimiz yıl birçok başarıya dâhil olmuştu. Bu şampiyonanın ilçemizde yapılacak olması sadece spor açısından değil, ilçemizin tanıtılmasında da büyük rol oynayacaktır. Şampiyonaya gelmesi planlanan 1200 sporcunun yanı sıra bu spora ilgi duyanlar ve sporcu aileleri de ilçemizi renklendirecek, ekonomik açıdan katkı sağlayacaktır. Bu şampiyonanın ilçemizde düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı şampiyonaya bekliyorum” dedi.


Şampiyonanın Başkanlığını Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz tarafından yapılacak. Kurul üyeleri ise Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Kazak, Bergama Belediyespor Kulübü Başkanı Süleyman Türkoğlu, Organizasyon Kurul Başkanı Özgür Morbel tarafından oluşturuldu. Etkinlik Direktörü ise Bergama Belediyespor Oryantiring Takımı Antrenörü Burçin Güven tarafından üstlenildi. 


ORYANTİRİNG SPORU NEDİR


Her türlü arazi ve iklim şartlarında katılımcıların harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte park gibi alanlarda da yapılabilen bir doğa sporudur. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.