Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nden siyasi partilere çağrı

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nden siyasi partilere çağrı

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Psikolog İlknur Peder, siyasi partilere çağrıda bulunarak, yaklaşan yerel seçimlerde ve aday belirleme sürecinde engelli vatandaşların belediye meclislerinde yeterli oranda temsil edilmesini istedi.

Psikolog İlknur Peder, Türkiye’de 10 milyon dolayında engelli bireyin yaşadığını, gerek TBMM’sinde, gerekse belediyelerde temsil oranının dünya standartlarının çok altında bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Belediyelerin her kararı, her projesi doğrudan bizim ve ailelerimizin sosyal, kültürel ve eğitim hayatını ilgilendirmektedir. Bugün eğitim kurumlarına, sosyal tesislere, oluşturulan aktivite alanlarına, kaldırımlara, yürüyüş yollarına, evlere, apartmanlara, otoparklara, yaşamın bütün alanlarına erişimde ciddi zorluklar çekmekteyiz. Bunun en büyük nedeni kentlere dair karar verme süreçlerinde olmayışımız. Çünkü karşılaştığımız zorlukları ve sıkıntıları bilen, yaşayan, gören, doğru algılayan, sahiplenen, duyarlı bir yerel yönetim anlayışı bulunmuyor.”

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Peder, son verilere göre 20 bin dolayında belediye meclis üyesinin bulunduğu ülkede, 30 dolayında engelli meclis üyesinin bulunduğunu öne sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz dönem TBMM’sinde sadece ve sadece engelli iki kadın milletvekili vardı. 27. Dönemde ise bildiğimiz kadarıyla 600 milletvekili arasında engelli bireyleri temsil eden vekil yok. Yerel yönetimlerde de aynı hayal kırıklığını yaşamak istemiyoruz. Sayın Parti liderlerimizin bu anlamda desteklerini bekliyoruz. Yerel meclislerde temsil anlamında gücümüzün artırılmasını istiyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.