Türkiye Tenis Federasyonu toplandı

Türkiye Tenis Federasyonu toplandı

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’un Basın Toplantısı Gerçekleşti

19-25 Nisan tarihleri arasında toprak kortun yıldızlarının sahne alacağı TEB BNP Paribas Tennis Championship turnuvasının basın toplantısı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, D-Smart İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı ve Turnuva Direktörü Özgür Ergüden'in katılımıyla TTF İstanbul Tenis Merkezi'nde gerçekleşti.

Turnuva Direktörü Özgür Ergüden : “Tenis dünyasının gözü 1 hafta boyunca TTF İstanbul Tenis Merkezinde olacak”

Pandeminin sosyal hayatı esir aldığı bu dönemde tenisin insanları kaynaştıran en önemli etkenlerden biri olduğunu söyleyen Turnuva Direktörü Özgür Ergüden, “Tenis dünyasının gözü 1 hafta boyunca TTF İstanbul Tenis Merkezinde olacak. Bu tesisi bizlere kazandıran Sayın Bakanımıza, Sayın Başkanımıza ve bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

D Smart İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı : “Spora hizmet edenleri desteklemek gerek”

D Smart İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı ise medyanın bu faaliyetlerin duyurulmasında aracı olduğunu söyleyerek, "Zor görev sevgili başkanımızda ve tüm ekipte. Türkiye'de tenis adına yaptıkları tüm hizmetleri çok yakından takip ediyorum. Muhteşem şeyler yapıyorlar. Geçen sene Bakanımız da buradaydı. Türkiye'de sporun gelişmesi için Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın el ele olması gerekliliğini bildirmiştim. Dünyanın en büyük derdi obezite, diyabet gibi sorunlar. Hareketi ileriki yaşlar içinde yapmak lazım. Yaşlılığında hayat kaliteni yükseltmek lazım. Bu yüzden spora hizmet edenleri desteklemek gerektiğini düşünüyorum. Turnuvada bütün emeği geçenlere ve sporculara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu : “ İstanbulumuza yakışır bir tesis”

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da spora yapılan yatırımın sağlığa yapılmış gibi olduğunun altını çizerek, "Bu konuda da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında değerli iş birliktelikleri var. Dünyanın en büyük 14. metropolünde İstanbulumuza yakışır bir tesisimizin olması uluslararası platformda başarılı sporcuların yetişmesine büyük etken olacağına yürekten inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda spor ülkesi olma anlamında ilerliyoruz. TTF İstanbul Tenis Merkezi'nin Türk sporuna kazandırılmasında en büyük katkısı olan Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

basin-toplantisi-min-001.jpg

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: “Can Üner’in bu turnuvada ismi yaşatılacak”

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, törende yaptığı konuşmada bütün turnuvaların heyecan ve mutlulukla başladığını ancak bu turnuvanın hüzünle başladığını dile getirerek, "Geçtiğimiz günlerde vefat haberini aldığımız değerli dostum Can Üner'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Can Üner özel biriydi, yürekliydi ve fedakardı. Sıkıntıları tam anlamıyla göğüsleyip başarıya sporcusundan çok inanabilen bir antrenördü. Can Üner’in bu turnuvada ismi yaşatılacak. Can Üner turnuvası ismiyle oynanacak turnuvalarımız olacak. İsmini verebileceğimiz tesisler olacak Can Üner’in adını en iyi şekilde yaşatmak için çalışacağız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanının bizzati takibiyle harika bir tesise kavuşulduğunu ifade eden Durmuş, “Bizler Türkiye Tenis Federasyonu olarak herkesin tenis oynaması adına birçok projeler yapıyoruz. Ülkemizin gençleri, yetenekleri her gün biraz daha fazla keşfediliyor duruma geldi. Türkiye'nin her noktasında oynayan çocuklarımızın böylesi bir arenada gelip şampiyon olabileceklerinin umudu yeşeriyor. Çocuklarımız bu turnuvalarda şampiyon olacaklar. Geleceğin en iyi sporcularını biz yetiştireceğiz. Bunu yaparken de yalnız değiliz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın önderliğinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Tenisin yayılması hedefimizi yalnız başımıza gerçekleştiremeyiz. Sponsorlarımız olmadan olmaz. Türk Ekonomi Bankası yıllardır tenisle anılıyor ve tenise değer katıyor bizler de bu organizasyonda yine onlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. D-Smart da her zaman yanımızda olarak Türk tenisine değer katan bir başka sponsorumuz. Sponsorlarımız, sporcularımız, ailelerimiz ve siz değerli basın mensuplarımızın katkılarıyla hedefimize hep birlikte ulaşacağız” diye konuştu.

WTA Ceousu Steve Simon ve WTA Başkanı Micky Lawler turnuva için gönderdikleri videoda görüşlerini aktardı.

WTA Ceo Steve Simon: “Tenise ve WTA’ye inanan Bakan Kasapoğlu’na teşekkür ederim”

WTA Ceo’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Steve Simon geçtiğimiz sene WTA’in TTF İstanbul Tenis Merkezi’ndeki deneyiminin dünya standartlarında olduğunu belirterek, “Yeni bir tesis açmak hiç kolay bir iş değil. Ama İstanbul ekibi muhteşem bir iş başardı ve umarım bütün herkes bu başarıdan dolayı gurur duyuyordur. Tenise ve WTA’ya inanarak bu görkemli tesisin inşaat edilmesine imkan sağlayan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na WTA adına en içinden teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu zorlu dönemde bu kapsamda bir organizasyonu başarılı bir şekilde hayata geçiren ve herkesin sağlığı için çok sıkı önlemler alan İstanbul ekibini de çok tebrik ediyorum” dedi.  

WTA Başkanı Micky Lawler : “Türkiye’ye çok güzel bir tenis mirası bırakıyorsunuz”

İstanbul Tenis Merkezi'nin bir turnuvanın organize edileceği en güzel tesislerden bir tanesi olduğunu söyleyen WTA Başkanı Micky Lawler, “Türkiye’de tenisin gelişimi gerçekten muhteşem bunun için özellikle Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve onun ekibine ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ederim. Türkiye’ye gerçekten çok güzel bir tenis mirası bırakıyorsunuz. Çok güzel bir hafta olmasını dilerim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.