“Türkiye-Venezuela ilişkileri gelişecek”

“Türkiye-Venezuela ilişkileri gelişecek”

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye Venezuela ilişkilerinin gelişeceğini açıkladı.

Sürekli,  Venezüella Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Sn.Jose Gregorio Bracho Reyes 'i ziyaret etti. Sürekli, Büyükelçisi Sn.Jose Gregorio Bracho Reyesile birlikte  Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfekçi'yi ziyaretine de eşlik etti. Görüşmelerde Türkiye-Venezüella  ilişkilerinin daha da ilerlemesi  konusunda fikir alışverişinde  bulunuldu.


1990 yılında kurulan Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nun önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken Sürekli, “TBMM Venezüella Dostluk Grubu Başkanı olarak, Venezüella Devlet
Başkanı ve Hükümetinin özellikle, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında,
Türkiye'nin ve  seçilmiş, Demokratik Hükümetinin yanında yer alması
dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik”dedi.


Sürekli, Türkiye ile Venezuela arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün arttığına dikkat çeken bunun yeterli olmadığını bu işbirliğinin arttırmak için Venezuela Sanayi Ticaret Bakanı’nın  Kasım ayı sonunda  Türkiye’ye geleceğini belirtti.


Sürekli şöyle konuştu:
“Venezüella Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Sn.Jose Gregorio Bracho Reyes’in 8 yıldır Türkiye’de yaşıyor ve bizi çok iyi tanıyor. Özellikle dış basının Türkiye’yi yanlış tanılttığını , Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğuna vurgu yapıyor. Ayrıca 15 Temmuz olaylarında Türkiye’ye verdiği destek için kendisine  teşekkürlerimiz sunuyorum”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.