Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nden öğrencilere burs

Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nden öğrencilere burs

Memleket Partisi İzmir, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Karşıyaka Şubesinin düzenlediği etkinliğe katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ile 19 Şubat 1928 yılında Kırklareli milletvekili Dr. Fuat Umay’ın başkanlığında kurulan Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) sosyal sorumluluk etkinliklerine devam ediyor. Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Karşıyaka Şubesinin düzenlediği kahvaltıya Memleket Partisi İzmir de katıldı. Düzenlenen etkinliğin gelirleri öğrencilere burs olarak bağışlandı.

whatsapp-image-2021-11-12-at-14-33-09.jpeg

TYSD tarafından yapılan açıklamada "Derneğimize gönül vermiş üyelerimiz, Demokrasinin olmazsa olmazları partilerimizin ilçe başkanları yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının değerli yöneticileri sevgili muhtarımız, 2019 yılında tekrar hayata geçirdiğimiz Derneğimizi bugün ilk kez aramıza katılan konuklarımıza tanıtmak isterim. Büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızın unutulmaz sembolü olan Türk kadınlarını korumak amacıyla Atatürk'ün önderliğinde 1928 yılında Himaye i Etfal Kadın Yardım Cemiyeti adıyla kurulmuş ancak derneğin yalnızca kadınları değil tüm toplumu kapsayan çalışmaları nedeniyle ve halk arasında Yoksul Kadın Derneği olarak anıldığı için Atatürk Türk kadını yoksul olamaz bizatihi bir varlıktır diyerek Türkiye Yardım Sevenler Derneği adını vermiştir. İlk kurulan atölyeler ile yardıma muhtaç kadınlara iş olanağı sağlarken ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet temin edilmiş böylece emek karşılığı yardım etme ilkesi çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Bugün günlük hayatımıza giren maskeler ve cerrahi önlükler ülkemizde ilk olarak derneğimizce üretilmiştir. Bugün 133 şube ile hizmetine devam ediyor.

whatsapp-image-2021-11-12-at-14-33-10.jpeg
Sizlerin de iyi bildiği gibi derneklerde gönüllü olarak hizmet ediyoruz. Gönüllük çalışmaları maddi destek olmak zorunda değildir. Gün gelir eğitim gönüllülerine eğitmen olursunuz gün olur otistik çocuklarla bir gün geçirerek onlara farklı bir gönül penceresinden bakarsınız.. Huzurevlerinde ziyaret bekleyen yalnız insanlarımız, bahar temizliği yaparken attığımız kıyafetlere öyle çok sevinen insanlarımız var ki.. İşte hiçbir menfaat beklemeden yapılan bu gönüllü çalışmalar hep birlikte örgütlü gerçekleştiğinde insanların yapamayacakları yok. Atatürk ün dediği gibi birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener.
Aramızdan ayrılışının 83.yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı minnet ve şükranla anıyorum. Hepinize afiyet olsun geldiğiniz ve bize destek verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.