'Türkiye yerli üretimle büyüyecek'

'Türkiye yerli üretimle büyüyecek'

Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan, “2003 yılında, ilk yerli tasarım traktörü üretme heyecanıyla yola çıktık. Bir yıl kadar süren çalışmaların ardından Eylül 2004'te ilk Erkunt’u, ilk yerli tasarım traktörü Türk çiftçisiyle buluşturduk” dedi.

“O yıllarda etrafımızda başarılı olabileceğimize, bir Türk markasını çiftçimizin kullanabileceğine inanmayanlar vardı” ifadesini kullanan Saylan, “Biz bu yola öncelikle Türk çiftçisini ve ihtiyaçlarını iyi anladığımıza, sonra Türk insanının sağduyusuna, memleketine olan inancına güvenerek çıktık. 6 yıl içinde çiftçimizin de büyük desteğiyle Erkunt markası pazarda 31 marka arasından 3'üncü sıraya yükseldi” diye konuştu.

Yerli Üretimle Büyümeliyiz

Artık şirketler için sadece kâr maksimizasyonunun hedeflendiği günlerin geride kaldığını hatırlatan Tolga Saylan, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni dünya düzeninde şirketlerin kâr elde etme amacının, toplumsal çıkarlar ile paralel olabileceği bir “kazan-kazan” ilişkisi kurulması beklenmektedir. Artık, şirketlerin sadece şirket ortaklarına karşı değil, tüm paydaşlarına karşı sorumlulukları bulunmaktadır. Paydaşlarının beklentilerini değerlendirmeden geleceğe yatırım yapan, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetime ilişkin riskleri göz ardı ederek, yalnızca ekonomik sürdürülebilirliğe odaklanan işletmelerin günümüz şartlarında rekabet gücünü koruması veya artırması mümkün değildir. Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz anlayışıyla, ülke ihtiyaçlarını yeterli ölçüde karşılayacak gıdayı üretmemiz, topraklarımızı korumamız, çiftçimizi ise üretime teşvik edecek çözüm yollarıyla buluşturmamız gerekiyor. Türkiye yerli üretimle büyüyecek. Tarımda sektörel sorunların çözülmesi için kırsalda yaşam standardının yükseltilmesi, kadın ve genç nüfusun üretime teşvik edilmesi, AR-GE çalışmalarına ağırlık verilmesi önem taşıyor”

tolga-saylan.jpg

Sanayi Üretim Dengesi Önemli

Sürdürülebilir kalkınmanın temel bileşenlerinden biri olarak ortaya çıkan “çevrenin korunması- sanayi üretimi” dengesi, yaşadığımız ortamın sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasında kritik öneme sahip olduğunu da altını çizen Tolga Saylan, “Son dönemde faaliyetlerimizi yoğunlaştırdığımız çalışma alanlarından biri olan sürdürülebilir üretim ise, rekabet koşulları giderek zorlaşan sanayinin bu dengeyi sağlaması açısından önemli bir araçtır. Biz de Erkunt olarak bu konunun üzerinde titizlikle duruyoruz” diye konuştu.

2020 yılında en çok ihracat yapan 2'nci traktör firması

İhracatımızı arttırmak için zor ama bir o kadar keyifli bir yolda, ilk ihracatımızı Bulgaristan’a yaparak, tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan traktörleri 2007 yılında ihraç etmeye başladık” diyen Saylan sözlerini şöyle sürdürdü: “İhracat markamız olan ArmaTrac, bugün aralarında İngiltere, Almanya gibi ülkelerin de bulunduğu 33 ülkeye ihraç ediliyor. 2020 yılında Türkiye’de ‘en çok ihracat yapan traktör firmaları’ arasında 2'nci sırada yer aldık. Özellikle 100 yıllık firmaların varlık gösterdiği dünya pazarında bir Türk markasının olması ülkemiz için gurur verici. Ekonomi Bakanlığı’nın TURQUALITY programından faydalanmaya hak kazanan firmamız, her geçen sene ihracat rakamlarını yükseltiyor. Etkin katıldığımız yurtdışı fuarlarında insanların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Ürünlerin Türkiye’de üretildiğini söylediğimizde ise aldığımız tepkiler gurur verici nitelikte oluyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.