Türkiye'de bir ilk... "Can Yoldaşım" Şenliği

Türkiye'de bir ilk... "Can Yoldaşım" Şenliği

Türkiye’de bir ilk Seferihisar’da gerçekleşti. Sokak hayvanlarına duyarlılığı arttırmak için “Can Yoldaşım” şenliği düzenlendi.

Sakin Şehir Seferihisar’da, hayvan hakları konusunda duyarlılığı arttırma hedefiyle Can Yoldaşım Şenliği düzenlendi. İki gün süren etkinliğin ilk günü olan 1 Eylül Cumartesi hayvan hakları başlığıyla çalıştay düzenlendi. Akademisyen ve uzmanların katılımıyla yapılan çalıştayda 5 ayrı çalışma masası kuruldu. Masalar “deney”, “yerel yönetimler ve barınaklar”, “gönüllüler”, “hukuk” ve “popülüsyon yönetimi” başlıklarından oluştu. İmzaya açılan çalıştayın sonuç bildirisinin TBMM’ye gönderileceği öğrenildi.

1-517.jpg

2 Eylül Pazar günü Sığacık’ta devam eden etkinlikte Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, Hayvanlara Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Prof. Veteriner Hekim, Uzman Psikolog Tamer Dodurka ve Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Ekrem Gün birer konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından hayvanseverler katıldı. Gün boyu açık olan standlarda ücretsiz mama dağıtımı yapıldı ve Seferihisar İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nda yaşamlarını sürdüren sevimli dostlar sahiplendirildi. Ayrıca etkinlikte “pozitif köpek eğitimi gösterisi”, “Seferihisar Çocuk Belediyesi etkinlikleri”, “Seferihisar Belediyesi Tiyatro Topluluğu gösterileri”, “Grup Abdera” ve “Evren Türeci” konserleri gerçekleştirilirken, Uluslararası Suluboya Derneği tüm gün atölye çalışmaları yaptı, koç köpekler tarafından yapılan gösteri etkinliğe renk kattı.

2-453.jpg

Bu Devir Hayvanlara İşkence Devri Olarak Anılacak

Etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “İnsanlık tarihinde kölelik diye bir dönem yaşandı. Yani insanların köle olarak çalıştırıldığı, bugün yüz karası olarak hatırladığımız bir dönem. On milyonlarca tavuğun, sığırın, koyunun, keçinin hangi koşullar altında büyütüldüğünü, köleleştirildiğini, hapsedildiğini biliyoruz. Bu nedenle gelecek kuşaklar da bu dönemi utanç dönemi olarak anlatacaklar. Çünkü doğanın bir parçası olan bu canlılara, büyük eziyet ve işkenceler etmişler diyecekler. Bu devir böyle anılacak. Kimler böyle anılmayacak biliyor musunuz? İşte bugün burada olan, bu etkinliği yapmak için büyük çaba gösteren Fevziye Hanım, Nesri Hanım, onların çalışma arkadaşları, gönüllüler yani sizler, hayvan hakları nedeniyle verdiğiniz bu mücadelenizle böyle anılmayacaksınız.  Bu sizler torunlarınıza bir gurur vesikası olarak sunacağız, bırakacağınız bir hayat deneyimi olacak” dedi.

Vicdanı Olanlar Bunu Yapacaktır

Yaşadığımız doğanın bize ait değil tüm canlılarla ortak olduğunun altını çizen Başkan Soyer; “Bugün birileri farkında ama ne yazık ki başka birileri değil. Paylaştığımız bu doğanın paydaşları var. Bizler bu doğanın hakimi, efendisi asla değiliz. Biz o doğanın parçsıyız. Dolasıyla bu ağaçlarla, böceklerle, kedilerle bu hayatı paylaşmak zorundayız. Bunu içimize sindirmemiz lazım. Ondan sonra da hayvanların haklarına da kendi haklarımızda olsuğu gibi sahip çıkmamız lazım. Eğer vicdanımız varsa, bunu yaparız. Ben burada bulunan herkesin o yüca vicdana sahip olduğuna inanıyorum. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

3-337.jpg

İnanıyorum Farkındalık Yaratacak

Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları (SEHAYDER)  Başkanı Fevziye Özkan ise; “Böyle bir farkındalık yaratacak etkinliğin ilçemizden başlamış olması nedeniyle çok mutluyum, gururluyum. Uzaklardan gelen konuklarımız oldu, ilgi çok güzel böylelikle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladık. Hep söylüyoruz hayvanları sevelim, koruyalım, şiddet uygulamayalım, mama-bir kap su verelim diyoruz ama yeterli olmuyor. Bunu bugün bir şölenle anlatıyor olmamız umarım farkındalık yaratacak. İnşallah, Türkiye’ye buradan örnek oluruz. Bu şenliği birlikte yapmamız konusunda desteğini hiç esirgemeyen, bizi inanılmaz destekleyen güzel yürekli Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.