Türkiye’de hibe kazanan 10 projeden biri

Türkiye’de hibe kazanan 10 projeden biri

“Okullarda ve Özel Eğitimde Yeni Medya Okuryazarlığı” projesinin açılış toplantısı İzmir’de yapıldı

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ortaklığında hazırlanan “Okullarda ve Özel Eğitimde Yeni Medya Okuryazarlığı” başlıklı Erasmus Plus projesinin açılış toplantısı yoğun uluslararası katılım ile gerçekleştirildi. İzmir Beyond Hotel’de gerçekleşen toplantıya Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Ege Üniversitesi, Bornova Anadolu Lisesi ve Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu öğrencileri, Amsterdam Üniversitesi, Floransa Üniversitesi ve İtalya ve Hollanda’dan ortaöğretim okullarının proje temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Toplantıya, yoğun programı dolayısıyla katılamayan EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı proje ekibini tebrik ederek başarılar diledi. Prof. Dr. Takımcı, “Okullarda ve Özel Eğitimde Yeni Medya Okuryazarlığı, Erasmus Plus projesi 284 proje arasından hibe kazandı. Dolayısıyla önemli bir proje. Uluslararası katılımcılardan oluşan çok paydaşlı bu projede yer alan çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi 

Projede; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Özgür Köseoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Maden, Doç. Dr. Nahit Erdem Köker ve Doç. Dr. Mine Yeniçeri Alemdar araştırmacı olarak yer alıyor.

Türkiye’de hibe kazanan 10 projeden biri

Toplantının açılışında konuşan Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, “Bu projenin 284 proje arasından Türkiye’de hibe kazanan 10 projeden biri olmasının mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Projeyi Türkiye’den Müdürlüğümüz, Ege Üniversitesi, Bornova Anadolu Lisesi ve Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu ile yurtdışı ortakları İtalya, Hollanda ve Amsterdam’dan üniversiteler ve eğitim kurumları oluşturuyor. Bu proje ile yeni medya okuryazarlığı becerisi artmış olan öğretmenler bu becerilerini öğrencilere aktarabilecekler ve uluslararası etkileşim sayesinde iyi uygulamaların ülkemize kazandırılmasına da rehberlik edecektir. Projenin orta ve lise öğrenimi veren okulların yanı sıra özel eğitim ihtiyacı olan okullardaki öğretmen ve öğrencilere de ulaşmasını hedefliyoruz. Projede emeği geçen araştırma ekibine ve katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken hepinize hoş geldiniz diyorum saygılarımı sunuyorum” dedi.

Proje 3 dilde sunuldu

Proje sunumu İngilizce Türkçe ve işaret dili olmak üzere 3 dilde gerçekleştirildi Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Maden, katılımcılara detaylı bilgi aktarımında bulunduğu sunumunda, “Yeni medya biçimlerinin ve içeriklerin çeşitlendiği bir dönemde yaşıyoruz. Bilgiyi süzme, ayrıştırma ve eleştirel okuma becerisine sahip olma öğrenciler açısından hedeflediğimiz kazanımlardır. Dolasıyla projenin öncelikli amacı yeni medyanın bizlere sunduğu avantajlar ve dezavantajlara ilişkin öğretmenler aracılığı ile öğrencilere ulaşabilmektir” dedi.Toplantı sonunda uluslararası katılımcılar, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim ve eğitim temsilcileri bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.