Türkiye'de ilk kez albino çakal görüntülendi!

Türkiye'de ilk kez albino çakal görüntülendi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de ilk kez bir albino çakalın kayıt altına alındığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, ilk kez kayıt altına alınan albino çakalın videosunu paylaştı.

Bakan Yumaklı paylaşımına "Bugün doğada nadir görülen bir olaya tanıklık ediyoruz... Ülkemizde ilk kez “Albino çakal” kayıt altına alındı. Ömrün uzun, yeşil vatan her daim yuvan olsun. Bu özel ve nadir güzelliği fark edip kayıt altına alarak Milli Parklar ekiplerimize ulaştıran doğasever çiftçimiz Ramazan Gül’e teşekkür ediyorum. Yaban hayatı zenginliğimizin ve bu nadir güzelliklerimizin hep birlikte farkında olacak ve koruyacağız" notunu düştü.

CANİS AUREUS

Marmara Bölgesi’nde özellikle Trakya’da, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyılarında ve Güneydoğu Anadolu’nun alçak bölgelerinde yaşayan çakal, genellikle nehir ve göllere yakın çalılık, sazlık ve ormanlık alanlarda bulunur.

Türkiye‘de tarım alanlarının açılması, bataklıkların kurutulması, nehir yataklarının ıslahı, zirai ilaçlar ve beslendikleri türlerin azalması nedeniyle çakalların nesilleri tehlike altında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.