Türkiye’de internete ehliyet ile mi girilecek?

Türkiye’de internete ehliyet ile mi girilecek?

Türkiye’de internet üzerinden yapılan yayınların RTÜK denetimine girmesi için torba yasa çıkarılmış ve bu yasa meclisten geçip onaylanmıştı.

Türkiye’de internet üzerinden yapılan yayınların RTÜK denetimine girmesi için torba yasa çıkarılmış ve bu yasa meclisten geçip onaylanmıştı. Bu yasaya göre; Netflix, PuhuTV ve BluTV yayınlardaki diziler ve filmler sansürlenecekti. Bugün ise RTÜK üyesinden gelen açıklama; Türkiye’de internete ehliyet ile mi girilecek?sorusunu gündeme getirdi.

Türkiye’de internete ehliyet ile mi girilecek?

RTÜK üyesi Taha Yücel, Türkiye’de internetin 25. yılı nedeni ile ODTÜ’de düzenlenen etkinlikte; trafikte olduğu gibi internette de ehliyet zorunluluğunungetirilmesini önerdi. Manidar bir günde yapılan bu açıklamada; internete bağlanan insanlarda da en azından bir temel internete bağlanma yeterliliği ve ehliyeti aranmalı ifadeleri yer aldı. Peki, bu açıklama anlama geliyor?

İnternete girmek için ehliyet zorunluluğu şimdilik ütopik bir öneri olarak görünüyor. 7’den 70’e herkesin bağlandığı internet için, ehliyet zorunluluğu gelmesi için çok uzun bir süreç gerekiyor. Tahminlere göre; önce aileler kendileri için daha sonra çocukları için düşünceden ibaret olan bu ehliyeti alacak. Daha sonra T.C. kimlik numarası gibi bir çözüm ile internete bağlanılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.