Türkiye’de mobil veri hızları, Wi-Fi’den yüksek!

Türkiye’de mobil veri hızları, Wi-Fi’den yüksek!

5G henüz test edile dursun, yapılan araştırmalar 5G öncesi bazı ilginç verileri bizlere sundu.

Ortalama bir Wi–Fi ağının, ortalama bir mobil veri ağından daha iyi performans sunacağı, biraz kalıplaşmış bir görüş. Aslında bakarsak, bu her zaman böyle olmak zorunda değil.  OpenSignal tarafından yapılan araştırma da, bizlere bunun her zaman düşündüğümüz gibi olmadığını gösteriyor.

33 ülkede mobil veri, Wi-Fi’den daha hızlı!

OpenSignal içinde Avrupa, Afrika, Latin Amerika ve Orta Doğu ülkelerini de barındıran 33 ülkede, mobil veri hızlarının, Wi-Fi hızlarından daha iyi olduğunu raporladı. Bu farklar, bazen dikkat çekici seviyede yüksek olabiliyor. Avustralya, Umman ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde, mobil veri bağlantısı kullanırsanız, Wi-Fi bağlantısından 10 Mbps daha yüksek hızlara sahip olabiliyorsunuz.

Bunun dışında hücresel veri ağlarının, Wi-Fi ağlarından daha hızlı olduğu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Türkiye’de ortalama bir Wi-Fi ağı 9,8 Mbps iken, ortalama bir hücresel veri ağı 16,9 Mbps hız sunuyor. Aradaki fark ise yaklaşık 7,1 Mbps.

Hücresel ağ ve Wi-Fi ağlarının rekabet içinde olduğu pek çok ülke bulunuyor. Ancak gelişmiş olarak tanımlanan ülkelerde, genelde Wi-Fi hızlarının daha yüksek olduğu da dikkat çekiyor. OpenSignal’in yayınladığı raporlar, Wi-Fi hızlarının daha hızlı olduğu görüşünün gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu eskiden doğru olabilirdi ancak LTE sonrası, bu farkın hızlıca kapanmaya başladığını görüyoruz. 5G bağlantısı hayata geçtiği zaman, hücresel veri ağlarının daha iyi bir noktada olacağını düşünmek sürpriz olmayacaktır.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.