Türkiye'de tüm VPN servisleri engellendi!

Türkiye'de tüm VPN servisleri engellendi!

Türkiye'de alınan karar ile tüm VPN servisleri engellendi. VPN servislerinin yanında güvenli mail hizmeti sunan ProtonMail'e de erişim engeli getirildi.

Türkiye bugüne erişim engelleri ile uyandı. DNS servislerinin tamamını geçtiğimiz dönemde zehirleyen ISS'ler, daha sonra belli başlı VPN uygulamalarını da engellemişti. İnternetin yavaşlamasında büyük etkisi olan erişim engellerine bugün bir yenisi daha eklendi.

Hatırlayacağınız üzere; 5651 sayılı kanunun erişim sağlayıcının yükümlülükleri başlıklı 6’ncı maddesine 6 Şubat 2014 tarihinde yapılan değişiklikle yeni bir (ç) bendi eklenmiş ve erişim sağlayıcıları ‘erişimi engelleme kararı verilen yayınlarla ilgili olarak alternatif erişim yollarını engelleyici tedbirleri almakla’ yükümlü kılınmıştı. Bu tedbiri almayan ISS'lere BTK tarafından 10 bin liradan 50 bin liraya kadar dari para cezası verileceği belirtilmişti.

Bu tedbir doğrultusunda Tor Project, VPN Master, Hotspot Shield VPN, Psiphon, Zenmate VPN, TunnelBear, Zero VPN, VyprVPN, Private Internet Access VPN, Espress VPN ve IPVanish VPN hizmetleri engellenmişti.

Bugün alınan karar ile diğer VPN hizmetlerine de erişim engeli geldiği ortaya çıktı. VPN'lerin engellenmesinin yanında güvenli mail hizmeti veren ProtonMail'e de erişim engeli uygulanmaya başlandı.

Bugünden itibaren popüler VPN servisleri olan; ipvanish.com, privateinternetaccess.com, purevpn.com, goldenfrog.com, tunnelbear.com, vpnunlimitedapp.com, hotspotshield.com, hidemyass.com, vpnunlimitedapp.com, expressvpn.com, betternet.co, expressvpn.host, f-secure.com, safervpn.com, zenmate.com.tr, zenmate.com, zenmate.com.ru, zenmate.de ve nordvpn.com'a giriş yapılamayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.