Türkiye’de Yandex hizmetlerine ne olacak?

Türkiye’de Yandex hizmetlerine ne olacak?

Marketing Türkiye’nin yayınladığı habere göre Yandex Türkiye ofisini kapatmaya hazırlanıyor. 

Uzun süredir ülkemizde yer alan arama motoru ve dijital hizmetler şirketi Yandex’in Türkiye operasyonlarını sonlandırmasının arkasında yatan kararın pandemi koşulları ile ilintili olabileceği söyleniyor.

Alınan bilgilere göre Yandex’in Türkiye operasyonunun başarılı ve karlı olmasına rağmen bu kararın global önlemler doğrultusunda alındığı vurgulanıyor. Yandex Türkiye ofisi çalışanlarının önümüzdeki ay itibarıyla görevlerinden ayrılacakları belirtiliyor.

Yandex, ülkemize Eylül 2011 yılında gelmiş ve ana değer teklifini arama motoru olarak kurgulamıştı. Zamanla Yandex.Haritalar, e-posta ve haberler gibi servisleriyle de tercih edilir olmuş, Türkiye’ye özel hizmetlerle Türk kullanıcısını yakalamayı hedeflemişti. Şimdilerde ise Türkiye ofisindeki faaliyetleri sonlandırma kararı alan şirket, ülkemiz için hizmetlerini sunmaya devam edecek. Yeni dönemde Türkiye pazarına  doğrudan Yandex Rusya ofisi destek sağlayacak ve artık Yandex iş ortakları da tüm iş süreçleri için Yandex Rusya operasyonu ile iş birliğine gitmek zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.