Türkiye’de yaşamak için mega kentler tercih ediliyor

Türkiye’de yaşamak için mega kentler tercih ediliyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Rapora göre Eylül'de Türkiye’de 140 bin 298 konut satıldı.

Medya Takip Merkezi (MTM), TÜİK verilerini derleyerek konut haberlerinin medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar…
Türkiye genelinde konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Bu konutlardan ülke uyruklarına göre 383 konut alarak Irak, en çok konut satın alan ülke oldu. Suudi Arabistan 344 konut alırken Kuveyt 160, Rusya Federasyonu 129, ve İngiltere 103 konut satın aldı.
 

İstanbul zirveyi bırakmama konusunda ısrarlı

Mega kentte her geçen gün yükselen binalar konut sayısındaki artışın bir göstergesi. Açıklanan konut satış rakamları ise bu durumu destekler nitelikte oldu. Eylül ayı konut satış rakamlarına bakıldığında il sıralamasında, 23 bin 471 konut satışı ile İstanbul ilk sırada yer alırken onu 13 bin 945 konut satışı ile Ankara ve 7 bin 575 konut satışı ile İzmir izledi. Bu durumda insanların yaşamak için tercihlerini, sesiz sakin köy ve kasabalar yerine, oldukça yoğun geçen şehir yaşamından yana kullandıkları görüldü.

Medya Takip Merkezi (MTM) Eylül ayında medyaya yansıyan konut haberlerini ele aldı. Rapora göre konut haberleri, yazılı basında 4 bin 718, görsel basında 409 ve internet medyasında 16 bin 980 haberin konusu oldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.