“Türkiye’deki ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşümün” hak sahipleri

“Türkiye’deki ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşümün” hak sahipleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere 1. Etap'taki yeni evlerine taşınan aileler, adeta mutluluğun resmini çizdi

Yerinde ve yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşüm projelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'de yapımını tamamladığı ilk 9 bloktaki 280 daire ve 33 işyerini hak sahiplerine teslim etti. Yeni evlerine taşınan Uzundereliler, sağlıklı ve konforlu konutlar kadar, uzun yıllar sıcak ilişki içinde oldukları eski komşularıyla yine birlikte oldukları  için de çok mutlu olduklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Hak sahipleri, aynı zamanda “Türkiye’de uzlaşmalı ve yerinde kentsel dönüşümle evsahibi olan” ilk kişiler olarak tarihe de geçti.

 s623805.jpg

Korkmadan uyuyabiliyoruz

21 yıldır Uzundere’de yıkık dökük bir gecekonduda oturduğunu söyleyen Gülbahar Dağdeviren, kısa sürede konforlu yaşama ayak uydurduklarının altını çizerek, "Yeni evimiz çok rahat. Bir kere doğalgazımız var. Komşularımız da aynı olduğu için hiç zorluk yaşamadık" şeklinde konuştu. Kendi çabalarıyla yaptıkları gecekonduda oturduklarını söyleyen eşi Dursun Dağdeviren ise, “Sobalı gecekonduda oturuyorduk. Bazen yağmurlarda dam akıyordu. Yeni evimiz depreme dayanıklı, konforlu, her taraf eşit şekilde ısınıyor ve her konuda rahat. En önemlisi akşamları rahat uyuyabiliyorum. Rüzgar eser de çatımız uçar mı diye bir korkumuz, sıkıntımız yok artık” dedi.

Evim yeni, komşum aynı

Doğduğundan beri Uzundere’de ikamet eden Meliha Meydan, yeni evini çok sevdiğini belirterek şunları söyledi:

"30 yıllık evli olmamıza rağmen, yeni evimizle birlikte sanki yeniden evlendik. Eşyalarımızı da yeniledik. Eski evim sobalıydı; yeni evim doğalgazlı, sıcak ve çok güzel. Komşularım da değişmedi. Bize en büyük avantajı bu oldu. Birbirimize oturmaya gitmemiz bir asansör kadar uzaklıkta. Evim yeni oldu, komşularım aynı bu yüzden çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.